Dj-duo Mr. Belt & Wezol wint award voor succesvolle internationale doorbraak

Dj-duo Mr. Belt & Wezol wint award voor succesvolle internationale doorbraak

17-10-2024 (12:00) - Awards

Het Nederlandse dj-duo Mr. Belt & Wezol scoorde afgelopen jaar met 'It's Not Right (But It's Okay)' een grote wereldwijde hit. Daarom ontvingen zij woensdagmiddag van SLAM!-dj Anoûl Hendriks de Global Breakthrough Award.

Bart Riem en Sam van Wees brachten in 2013 hun eerste remix uit van het nummer 'Homeless' en zijn sindsdien niet meer weg te denken uit de wereldwijde festivalscene. Maar de echte grote internationale doorbraak kwam afgelopen jaar, met hun nieuwe versie van het nummer 'It's Not Right (But It's Okay)' van Whitney Houston.Het nummer noteerde binnen no time 150 miljoen streams op Spotify. 

Het is de tweede keer dat SLAM! deze award uitreikt. Vorig jaar sleepte Mau P deze in de wacht met de wereldhit 'Drugs From Amsterdam'. De SLAM! Global Breakthrough Award is bedoeld voor talent uit eigen land dat de internationale muziekscene verovert met een onmiskenbare bijdrage aan de elektronische muziekindustrie.

Live-set tijdens ADE

Met ADE in volle gang, zendt SLAM! tot en met zaterdag uit vanuit Amsterdam, waar bekende dj's als Armin van Buuren, Nicky Romero, Dimitri Vegas en Lucas & Steve langskomen om een live-set te draaien.