Kaartje2go grote winnaar Shopping Awards 2022

08-06-2022 (11:50) - Prijzen

De winnaars van dé Nederlandse e-commerceprijzen, de Shopping Awards 2022, zijn bekend. Kaartje2go is de grote winnaar. De kaartenwebshop won een Shopping Award in de categorie 'Cadeaus' en werd bovendien uitgeroepen tot overall winnaar: DHL Beste Webwinkel 2022.
 
De Shopping Awards, powered by Thuiswinkel.org, werden op 7 juni uitgereikt tijdens een award-gala in Grand Hotel Huis ter Duin. De winnaars van de Shopping Awards worden bepaald op basis van publieksstemmen en beoordelingen van experts uit het vak. De webwinkel die zowel de meeste stemmen krijgt van het publiek én de beste beoordeling gaat ervandoor met de hoofdprijs, de titel 'DHL Beste Webwinkel 2022'. Daarnaast worden prijzen uitgereikt door een vakjury (de Vakprijzen) en wordt de ChannelEngine Ecommerce50 gepresenteerd: de lijst met de snelst groeiende e-commercebedrijven.
 

Winnaars

De winnaars van de Shopping Awards zijn bepaald op basis van publieksstemmen en beoordelingen van experts uit het vak. Publieksstemmen gelden voor 50 procent van de uiteindelijke beoordeling en experts bepalen de andere helft. Overall winnaar Kaartje2go volgt fonQ op als 'DHL Beste Webwinkel 2022'. Een compleet overzicht van de uitslagen is te vinden op de website van Shopping Awards.
 

Vakprijzen

Naast de Shopping Awards zijn ook de winnaars van de Vakprijzen bekend. Hierbij gaat het om vier actuele e-commercethema’s: duurzaamheid, b2b, marketplaces en de beste starter. De winnaars van deze prijzen zijn bepaald door een deskundige vakjury op basis van onder andere de ingediende motivatie en presentatie. De winnaars:
- Bol.com Marketplace Seller Award: AGU
- DS Smith Duurzaamheid Award: Yumeko
- Pay.nl B2B Award: Sligro
- PayPal Beste Starter Award: Wentsy


ChannelEngine Ecommerce50

Traditioneel wordt tijdens de Shopping Awards ook de ChannelEngine Ecommerce50 bekendgemaakt: de lijst met snelst groeiende e-commerce bedrijven. Deze lijst wordt dit jaar aangevoerd door Naduvi, gevolgd door FOR YOU GIFTS (voorheen bekend als Fruitzaam Gifts), 123watches maakt de top-3 compleet.