Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

30-01-2023 (11:48) - Awards

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft Verstegen als winaar aangewezen van de EZK Energy Award 2022. Hiermee mag Verstegen zich het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en gebruik van hernieuwbare warmte noemen. Verstegen kan sinds dit jaar vrijwel volledig zonder gas opereren.

Binnenkort kan Verstegen zonder gas werken, door het omzetten van gas ingerichte processen naar elektrisch. In het kantoorpand, bijvoorbeeld met behulp van warmtepompen en LED-verlichting. Maar sinds kort ook in het productieproces, door de aanschaf en installatie van een speciale elektrische ketel. 

Andere genomineerden en prijzen

Verstegen was genomineerd samen met Bakkerij Carl Siegert en De Noord-Hollands Bierbrouwerij. Een eervolle vermelding was er voor Dorpsmolen Reduzum. De Gemeente Middelburg ontving daarnaast een Energy Award voor gemeenten.

De EZK Energy Award 2022

Op donderdag 26 januari 2023 reikte juryvoorzitter Michel Heijdra de EZK Energy Award 2022 uit. Dit gebeurde op de netwerkbijeenkomst van het EZK-evenement ‘Partners in energie-uitdagingen’ in Hilversum. Deze prijs wordt ieder jaar beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, om organisaties die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare warmte een podium te geven.