'Creativiteit komt niet uit een boekje' door Esther van der Storm

07-02-2024 (11:51) - Publicaties

Iedereen is creatief, je moet het alleen leren activeren. Dat is de boodschap van Esther van der Storms (40) boek Creativiteit komt niet uit een boekje, dat vandaag is gelanceerd. De oprichtster van innovatiebureau STORMPUNT geeft in het boek handvatten waarmee personen en bedrijven hun creativiteit stimuleren.

Van der Storm laat zien dat iedereen een creatieve aard heeft. Met theorieën en opdrachten om creatieve vaardigheden te stimuleren, helpt de creativiteitsexpert mensen bovendien grip te krijgen op hun creativiteit. 

Tips en tricks

Van der Storm: “Veel mensen hebben een te oppervlakkig beeld van wat creativiteit is. Met simpele oefeningen kun je jouw brein trainen om verschillende vormen van creativiteit in jezelf te ontdekken en leer je hoe je deze benut. Geef bijvoorbeeld geen ruimte voor ideekillers en ‘ja-maars’, maar stel je oordeel uit. Zo komt er ruimte voor je creatieve aard. Tegelijkertijd is het allerbelangrijkste dat je gewoon ergens begint. Maak het klein en behapbaar en wees vooral niet bang om te leren. In de ontdekking naar creativiteit gaat het namelijk nooit mis, hooguit anders dan je verwacht.” 

Haar boek 'creativiteit komt niet uit een boekje' is hier te verkrijgen.