De koffiejongense feliciteren Nespresso

De koffiejongense feliciteren Nespresso

25-11-2022 (15:12) - Sustainable

Een opvallende felicitatie in de krant vrijdagochtend 25 november. De Koffiejongens feliciteren Nespresso in onder meer NRC en Volkskrant, na hun aankondiging het voornemen te hebben om op termijn te starten met biologisch afbreekbare koffiecups. Met de felicitatie in de kranten en een taart naar het hoofdkantoor van Nespresso Nederland willen De Koffiejongens één van de grootste koffiereuzen ter wereld feliciteren met hun voornemen.

De Koffiejongens, bekend van onder meer de vrolijke gekleurde 100% biologisch afbreekbare koffiecups strijden al jaren tegen aluminium. Zo hebben ze onlangs hun campagne ‘aluminium, hoe haal je het in je cup?’ gelanceerd. Hun doel? Een alu-minimum. 

Oprichter Walter Morriën: ‘Het is goed om te zien dat er eindelijk beweging komt in de markt van aluminium koffiecups. Toen wij begonnen met De Koffiejongens was het voor ons gelijk duidelijk: koffiecups moeten duurzamer kunnen. Het alternatief hebben we gevonden: 100% biologisch afbreekbare koffiecups gemaakt van maïs en suikerriet. Deze stap in de goede richting vanuit Nespresso maakt ons blij en we hopen dat er nog veel meer aanbieders zullen volgen.’