Elho lanceert eerste impact report

12-09-2023 (12:57) - Sustainable

De Europese marktleider in duurzame bloempotten elho, heeft in 2022 12.000.000 kg. gerecycled afval verwerkt in nieuwe producten. Dat blijkt uit het eerste impact report dat zij vandaag naar buiten brengen.

Het rapport laat zien dat duurzaamheid in het groene hart van dit familiebedrijf geworteld zit. De gerecyclede én recyclebare elho producten worden lokaal geproduceerd en vertrekken op missie vanuit het meest circulaire distributiecentrum van Europa. Klaar om zoveel mogelijk mensen dagelijks te verbinden met de natuur.

Mijlpalen

’’We zijn trots op ons allereerste impact report. Het groene DNA zit diepgeworteld in ons familiebedrijf. Van mijn vader heb ik de liefde voor de natuur meegekregen en al jarenlang nemen we onze verantwoordelijkheid om duurzaam te ondernemen en goed voor de natuur te zorgen. In 2006 hebben we een strategie uitgestippeld. Inmiddels heeft elho vele mijlpalen gerealiseerd sinds de eerste productie met gerecycled plastic in 2008. Voor het gebruik van gerecycled materiaal hebben we vorig jaar het TÜV certificaat klasse A mogen ontvangen. Wij willen de inspirator zijn om de tuin- en bloempottenbranche duurzamer te maken en onze ambitie reikt dan ook ver. Elho zal het eerste bedrijf in de markt zijn die zich klimaat en sociaal positief mag noemen. We blijven kleine en grote stappen zetten, voor die grote verandering in de toekomst,’’ aldus Olaf Elderenbosch, familielid en CEO elho group.

Ruimte geven aan natuur en mensen

Elho streeft als gecertificeerde B Corp naar het hoogst haalbare op zowel milieu als sociaal gebied. Zo zorgen ze er met de Groendoeners-actie voor dat versteende buurten vergroend worden op initiatief van buurtbewoners zelf. Om mensen bewust te maken van hergebruik is de potrecyclemaand in het leven geroepen, waarbij oude potten ingeleverd kunnen worden en zo in de juiste recyclingstroom terechtkomen. Elho's ambitie is om de ingezamelde potten te verwerken in nieuwe elho producten. Dagelijks werken er ruim 300 werknemers aan de missie van elho, zijn er 8.000 klanten actief, in 75 landen, en zijn er in 2022 wereldwijd 50 miljoen producten verkocht.