Fairphone lanceert duurzame oordopjes: de Fairbuds

Fairphone lanceert duurzame oordopjes: de Fairbuds

09-04-2024 (11:20) - Sustainable

Fairphone lanceert de Fairbuds, de volgende generatie draadloze oordopjes. De nieuwe Fairbuds zijn ontworpen om lang mee te gaan, zijn gebruiksvriendelijk en bieden een premium geluid. Geheel volgens de missie van Fairphone kunnen in totaal zeven reserveonderdelen eenvoudig worden vervangen.

De onderdelen zijn de losse oordopjes, batterij van de oordopjes, siliconenring, eartips, de buitenkant van de oplaadcase, de kern van de oplaadcase, en de batterij van de oplaadcase. Als je een oordopje verliest, kan er makkelijk een vervangend exemplaar worden besteld. Vervangbare batterijen zijn de sleutel tot oordopjes die lang meegaan: de afnemende levensduur van een batterij is een van de belangrijkste redenen dat gebruikers werkende oordopjes weggooien.

70% gerecycled materiaal en e-waste neutraal

Net als alle andere Fairphone producten zijn de Fairbuds modulair en duurzaam. De Fairbuds zijn e-waste neutraal, wat betekent dat voor elk paar Fairbuds dat wordt geproduceerd, een vergelijkbaar gewicht aan elektronisch afval op verantwoorde manier wordt gerecycled.