Grolsch presenteert duurzame hoogtepunten van 2023

Grolsch presenteert duurzame hoogtepunten van 2023

30-05-2024 (13:51) - Sustainable

Koninklijke Grolsch heeft een duurzaam 2023 achter de rug. Dat meldt de bierbrouwerij in de Duurzame Highlights van 2023.

Eén van de hoogtepunten was de introductie van het 'niet-zo-nieuwe' krat, dat voor 98% is gemaakt uit oude Grolsch kratten. Door slimme toevoegingen zoals ribbels en reliëf zijn stickers bovendien gemakkelijk te verwijderen en blijven de kratten langer mooi.

Afvalwater recyclen

Ook op het gebied van water zit de brouwer uit Enschede niet stel, vertelt Susan Ladrak, Sustainability Manager bij Konkinklijke Grolsch. ‘Samen met vele anderen zetten we ons via De Twentse Golf in voor voldoende waterbeschikbaarheid in de regio Twente, met voor ons als belangrijkste thema's het reduceren van ons watergebruik en het zuiveren en hergebruiken van ons brouwerij afvalwater'.

De komende tijd gaan we onderzoeken hoe we ons eigen afvalwater kunnen zuiveren en het weer als proceswater (spoelwater) kunnen inzetten in de brouwerij. Op deze manier kunnen we ons watergebruik significant verlagen en een positieve bijdrage leveren aan het oplossen van waterschaarste in Twente’, aldus Susan Ladrak.

Het volledige overzicht van de duurzame activiteiten van Grolsch is te vinden op hun website.