
Herpositionering La Place draait om duurzaamheid
Na de afsplitsing van Jumbo in augustus 2024 slaat La Place een nieuwe weg in. De foodserviceformule richt zich met een aangescherpte positionering op een jongere generatie en stelt duurzaamheid en gezondheid centraal. Tegelijk blijft La Place trouw aan de smaak, kwaliteit en gastvrijheid waar het al decennia om bekendstaat.
La Place wil het gesprek aangaan met haar klanten over verantwoord en duurzaam eten. De keten keert terug naar haar roots als geliefde ontmoetingsplek, waar gastvrijheid en kwaliteit de boventoon voeren. Ook het hoofdkantoor verhuist letterlijk terug naar waar het ooit begon: Utrecht.
"We bouwen voort op de kernwaarden waar La Place groot mee is geworden en vertalen deze naar vijf beloftes die aansluiten op de behoeften van de nieuwe generatie: duurzamer, gezonder en inclusiever, zonder daarbij in te leveren op de smaak en samenstelling die gasten van ons verwachten", aldus Lindsey Visser, manager Brand & Marketing bij La Place.
Minder dierlijk, beter dierlijk
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe koers is de ambitie op het gebied van duurzaamheid. Zo steunt La Place initiatieven als de Week Zonder Vlees & Zuivel en werkt het samen met De Nieuwe Melkboer voor plantaardige zuivelalternatieven. Hoewel er nog steeds dierlijke eiwitten worden gebruikt, wordt het principe 'minder dierlijk, beter dierlijk' actief toegepast. Dierenwelzijn en herkomst van vlees, vis, zuivel en ei zijn daarbij leidend. Tegen 2027 moet 80 procent van de gebruikte ingrediënten plant-based zijn.
Samenwerking met Too Good To Go
Ook op het gebied van voedselverspilling stelt La Place ambitieuze doelen. In 2027 wil het bedrijf de verspilling met 50 procent hebben verminderd ten opzichte van 2022. Inmiddels hebben negentien vestigingen de voedselverspilling per gast al met twintig procent gereduceerd, onder andere door het aanbod realtime af te stemmen op de vraag en door samen te werken met partners als Too Good To Go.
Als het gaat om gezondheid werkt La Place voortdurend aan het verbeteren van recepturen. Er wordt minder zout, suiker en verzadigd vet gebruikt, terwijl producten worden verrijkt met meer vezels. Er wordt actiever gepromoot op gezonde opties zoals salades, en landelijke kortingen op rund- en varkensvlees zijn inmiddels afgeschaft.