Nespresso gaat koffiecups van papier in Nederland maken

Nespresso gaat koffiecups van papier in Nederland maken

03-06-2024 (10:16) - Sustainable

Nespresso introduceert in Nederland koffiecapsules gemaakt van papier. De capsules bestaan voor 82% uit papier, waarvan de belangrijkste grondstof de papiervezel is.

Nespresso werkte drie jaar lang aan de ontwikkeling van de nieuwe capsules. Het koffiemerk combineerde voor de ontwikkeling een zeer nauwkeurig papierpulpvormingsproces met een biologisch afbreekbare (biopolymeer) laag om de koffie te beschermen tegen oxidatie en deze vers te houden tijdens transport, opslag en tijdens de hogedrukextractie in de Nespresso-machines.

Momenteel mag geen enkele koffiecapsule bij het GFT-afval. Dat geldt voor alle composteerbare cups die in Nederland verkrijgbaar zijn. "De nieuwe capsule van Nespresso is TÜV gecertificeerd om thuis te composteren. De zelfgemaakte compost is perfect te gebruiken voor de moes- of siertuin,” zegt Reineke van Riemsdijk, Sustainability Lead van Nespresso Nederland.

Voor de lancering van de biologisch afbreekbare capsules hebben de koffiemeesters van Nespresso vijf nieuwe melanges ontwikkeld passend bij de papieren cups. Het nieuwe assortiment is vanaf 10 juni 2024 te proeven in de Nespresso boutiques. De verkoop van de capsules start op 16 september 2024.