Pensioenuitvoerder BeFrank is B Corp gecertificeerd

Pensioenuitvoerder BeFrank is B Corp gecertificeerd

19-04-2024 (11:03) - Sustainable

BeFrank is nu officieel een gecertificeerde B Corp. De pensioenuitvoerder is daardoor onderdeel van een groeiend, wereldwijd netwerk van bedrijven die zich nadrukkelijk inzetten voor mens, milieu en maatschappij.

Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur BeFrank, is enorm trots: “We geloven heel sterk dat je als bedrijf ook je bijdrage moet leveren voor een betere wereld en hopen andere bedrijven hiermee te inspireren.”

B Corp-certificering

Bedrijven met een B Corps-certificering gebruiken de kracht van het bedrijfsleven om een inclusievere en duurzamere economie te creëren. De organisaties voldoen aan hoge geverifieerde normen voor sociale en ecologische prestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. Wereldwijd zijn er zo’n 8.500 bedrijven B Corp, waarvan meer dan 290 in Nederland, zoals Triodos Bank, Danone en Swapfiets.

Zware toetsing

Na een jaar durende beoordeling, moest BeFrank aan strenge eisen voldoen op het gebied van bestuur, werknemersbeleid, milieu, community en klanten om het B Corp-certificering te halen. Er zijn minimaal 80 punten nodig voor de certificering, BeFrank scoorde 95 punten. Elke drie jaar wordt dit opnieuw getoetst.

Rhebergen: “Met name op ethiek en transparantie scoren we hoog. Dat sluit heel goed aan bij ons heldere en eenvoudige product - en onze naam natuurlijk! Daarnaast zorgen we goed voor onze medewerkers en investeren we veel in het mentale welzijn van onze mensen. We zijn erg trots dat onze medewerkers hoge scores geven op tevredenheid!”

Het goede voorbeeld geven

Al jaren werkt BeFrank aan een gezonde financiële toekomst die tegelijk ook de omgeving beter maakt. Duurzaamheid staat centraal in hun dienstverlening, zoals in de beleggingen, waarmee veel impact gemaakt kan worden. BeFrank wil via de eigen bedrijfsvoering zelf het goede voorbeeld geven.

Rhebergen: “Het zit in ons DNA om te werken aan een duurzame toekomst. Hoewel de B Corp-certificering een bewijs is van het goede werk dat we al deden, is dit voor ons geen eindstation. We hebben nog heel veel ideeën en kunnen niet wachten om daar verder mee aan de slag te gaan!”