Swapfiets en NFF zorgen voor duurzaam vervoer naar filmpremières

05-09-2023 (14:09) - Sustainable

Op deze duurzame dinsdag heeft het Nederlands Film Festival (NFF) een circulaire samenwerking met Swapfiets gesloten.

Zo kunnen NFF-medewerkers en cast gemakkelijk naar 21 locaties in de stad fietsen voor het bijwonen van filmpremières, masterclasses, debatten, live performances en exposities. Met deze nieuwe samenwerking moedigen NFF en Swapfiets het gebruik van de fiets aan als vervoermiddel in de stad Utrecht.

NFF-green team

Suzanne Berings, General Manager Benelux van Swapfiets: “Wij zijn blij dat de fiets steeds belangrijker wordt in de filmbranche. Het gaat niet om het volledig verbieden van auto's, ook in de toekomst zullen verschillende transportmogelijkheden nodig zijn. Binnen de stad zijn veel routes echter per fiets af te leggen. Door tijdens grote evenementen zoals het NFF de aandacht op de fiets te vestigen, willen we op een positieve manier bijdragen aan de doorstroom van de stad”.

Marjolijn Bronkhuyzen, Zakelijk Directeur van het Nederlands Film Festival over de samenwerking: "Vanuit het NFF-green team is het idee ontstaan om een samenwerking met Swapfiets in Utrecht aan te gaan. Met de inzet van fietsen voor bezoekers en medewerkers, verkleinen we de footprint van ons festival en vergroten we de mobiliteit op een duurzame wijze."