Privacytech-startup Roseman Labs haalt vier ton op in pre-seed ronde

15-06-2022 (11:29) - Tech

De Nederlandse privacytech-startup Roseman Labs bekend dat het vier ton aan investering heeft opgehaald in een pre-seed ronde. Het geld is afkomstig van angel investeerders. De investering wordt gebruikt voor het doorontwikkelen van Roseman Labs' platform dat organisaties in staat stelt samen te werken op (privacy)gevoelige data.
 
De markt van technologieën voor data-samenwerking groeit zeer snel. Volgens McKinsey* creëert het verbinden van data over institutionele en geografische grenzen heen jaarlijks drie biljoen dollar aan economische waarde. Een groot deel van die waarde kan niet ontsloten worden vanwege vertrouwelijkheid en privacy aspecten. De technologie van Roseman Labs speelt hierop in.
 
De zogeheten pre-seed ronde leverde investeringen op van onder anderen Sanne Manders (COO Flexport), Gabe Monroy (CPO Digital Ocean), Machiel Resink (COO Fitforme), Joris van Mens (Group Product Manager Google), Matthijs Ingen-Housz (M&A Advocaat), Rob Wainwright (Partner Deloitte) en Ian Wachters (voormalig senior partner BCG en huidig CCO Roseman Labs). Zij zijn al langer betrokken bij Roseman Labs en investeren gezamenlijk een bedrag van ruim 400.000 euro.
 

Missie

In een snel digitaliserende wereld beseffen ondernemingen en overheden steeds meer het belang van data-samenwerking. Of het nu gaat om de energietransitie en de overbelasting van het elektriciteitsnet, doelmatige zorg of het bestrijden van cybercrime, organisaties deinzen terug voor samenwerking op gevoelige data door gebrek aan vertrouwen, veiligheid en angst voor compliance issues. Om organisaties te helpen ontwikkelde Roseman Labs het Virtual Data Lake (VDL). Hiermee kunnen organisaties databestanden koppelen en analyseren zonder dat onderliggende brondata zichtbaar wordt buiten de eigen organisatie.
 
Co-Founder en CEO van Roseman Labs, Roderick Rodenburg: “Ik beschouw het als een groot compliment dat deze ervaren investeerders, die al langer betrokken zijn bij ons bedrijf, vertrouwen hebben in onze visie en ons team. Door inzet van onze privacy-technologie kunnen data gebruikt worden die met traditionele technieken niet toegankelijk zijn. Deze investering gaat bedrijven en organisaties helpen om zelf nog meer maatschappelijke uitdagingen aan te pakken terwijl privacy gegarandeerd is.”
 
Gabe Monroy, voorheen nauw betrokken bij Confidential Computing bij Microsoft: “Privacy preserving data analyse gaat komende jaren het verschil maken, omdat binnen bestaande wetgeving nieuwe analysemogelijkheden worden gecreëerd. Van de technieken die ik ken biedt MPC de sterkste privacy-garanties. Dankzij de innovaties van Roseman Labs rekent hun oplossing bovendien af met de zwakke plek van MPC, de benodigde rekenkracht.”