DGTL en SkyNRG gebruiken duurzame luchtvaartbrandstof

12-08-2021 (10:28) - Sustainable

Festivalmerk DGTL heeft werkt samen met SkyNRG, een wereldleider en pionier in Sustainable Aviation Fuel (SAF), om alle artiesten van en naar hun internationale evenementen de CO2-uitstoot van vliegen te verminderen door fossiele kerosine te vervangen door SAF.

DGTL doet er alles aan om vliegreizen te minimaliseren, maar voor de onvermijdelijke reizen op het gebied van artiestenvervoer, stelt SAF hen in staat hun CO2-uitstoot met 100% te reduceren, door fossiele kerosine te vervangen door SAF. Deze innovatie is de kers op de taart van de algemene duurzaamheidspuzzel van DGTL, waarbij de organisatoren op hun evenementen al duurzaamheidskwesties rond energie, water & sanitatie, voedsel en grondstoffen (afval) hebben opgelost. Door het mobiliteitsprobleem aan te pakken en te ontrafelen - dat vaak als een probleem wordt beschouwd - heeft DGTL nu grip op elk aspect van hun duurzaamheidscyclus. In samenwerking met SkyNRG biedt het duurzaamheidsmodel van DGTL een baanbrekende blauwdruk voor andere promotors en organisatoren van grootschalige evenementen.
 

Sustainable Action Fuel

SAF is brandstof voor vliegtuigen die wordt geproduceerd uit duurzame bronnen, in plaats van te worden geraffineerd uit aardolie, zoals fossiele luchtvaartbrandstof. In vergelijking met fossiele kerosine kan SAF de CO2-uitstoot flink verminderen, afhankelijk van de gebruikte technologie en grondstof. Voor het leveren van SAF aan DGTL maakt SkyNRG gebruik van een systeem genaamd Book & Claim. Met dit systeem wordt SAF niet gebruikt op de vliegtuigen waarmee de artiesten vliegen, maar toegevoegd aan het brandstofsysteem van een luchthaven in de buurt van de SAF-productiefaciliteit. De geproduceerde en geleverde SAF wordt continu gevolgd en de bijbehorende CO2-emissiereducties worden vervolgens toegewezen aan DGTL en de artiesten. De voordelen van dit systeem zijn dat het de CO2-uitstoot van brandstoftransport vermindert en gebruik maakt van bestaande toeleveringsketens. Dit systeem wordt ook veel gebruikt bij de inkoop van groene stroom.