Pizza van de toekomst is plant-based

10-04-2022 (16:06) - Sustainable

De Pizzabakkers heeft een plant-based pizza die voor het eerst in april op het menu staat. In het Amsterdamse LAB van De Pizzabakkers wordt continu de grenzen van pizza opgezocht en opgerekt door samen te werken met diverse food-experts. De nieuwste creatie uit het LAB is een honderd procent plant-based pizza met de naam ’Nduja Vegana'.
 
De food-experts die voor die niuewe innovatie door De Pizzabakkers werden uitgenodigd zijn autoriteit op het gebied van plant-based eten en afkomstig van onder meer Upfield, Redefine Meat, LIVEKINDLY Collective, Van Gelder en Green Food Lab. 

De Pizza Nduja Vegana is gebaseerd op de bestaande Pizza Picante e Gorgonzola van de Pizzabakkers, maar wordt bereid met een door henzelf ontwikkelde vegan variant van het pittige worstje ’nduja uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië, die volgens de makers qua smaak en structuur amper te onderscheiden is van de echte. Daarnaast is ook de Gorgonzola voor deze pizza volledig plantaardig.