Appen met Jeroen Bessel van Veen

22-03-2023 (14:09) - Appen met

Op vrijdag 24 maart zal Jeroen Bessel van Veen, al 15 jaar creatief en dit jaar creative agency Better Than Yesterday gestart, een vliegende start maken aan een bijzonder jaar. Iedere dag, 365 dagen lang zal hij gaan hardlopen om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. We appten met hem over zijn drijfveren. 

Niet zo maar een doel: op 4 maart 2022 overleed namelijk Jeroen zijn eigen zoontje Kasper aan een agressieve hersentumor. Wij spraken Jeroen over de positiviteit die hij van Kasper heeft meegekregen en de reden dat hij al deze kilometers hardlopend zal gaan afleggen. Dit is de actiepagina van Jeroen. 

Goedemorgen Jeroen! Maartje van Fonk hier
Goed om je even te spreken! Al een beetje warm kunnen lopen tussen de buien door?

Hi Maartje! Goedemorgen.
Ja, officieel ga ik de 24e met mijn actie voor het Prinses Máxima Centrum beginnen, maar maak een soort van vliegende start.

Waar zal je die vliegende start gaan maken? Heb je al veel pitstops gepland staan voor de komende dagen?
Ja zeker! Aankomende vrijdag ren ik naar Van Dam Brasserie om een mooi bedrag op te gaan halen. Bas Smit staat me daar op te wachten, maar ook hebben er al meer dan 30 bedrijven zich op de actiepagina aangemeld.

Wauw!
Kun je wat meer vertellen over jouw grootste inspiratie achter al de komende kilometers?

Op 4 maart 2022 is ons zoontje Kasper na meer dan 1000 behandeldagen op vierjarige leeftijd overleden aan een zeer agressieve hersentumor. Ondanks zijn korte leven heeft hij mij geleerd om positief te zijn.
Het bracht mij tot het schrijven van het boek ‘Kasper | Achtbaan op losse schroeven’, en het starten van de langste sponsorloop van Nederland.
Ik ga een jaar lang elke dag rennen om zoveel mogelijk geld op te halen.

Wat een verhaal zeg..
Ongelofelijk verdrietig, maar wat mooi dat je die positiviteit in zoiets hebt weten om te zetten!
Heb je die positiviteit ook gevoeld in alle voorbereidingen so far?

Ja zeker. Alles is heel intens. Het verdriet, maar ook het geluk. Het geluk dat ik Kasper heb leren kennen, maar ook dat iedereen er voor ons was en nog steeds is. <3

Mooi! Wat goed dat je daarmee zoveel andere kinderen kunt helpen
Waarom vind je het zo belangrijk dat de donaties naar het Prinses Maxima Centrum gaan?

Het Prinses Maxima Centrum heeft heel veel voor ons en Kasper betekent. En niet alleen voor ons, maar voor ook voor heel veel andere kinderen. Daarom wil ik wat terug doen.
Want ook op dit moment worden er in het Prinses Máxima Centrum kinderen intensief behandeld. Elke dag, elke nacht. Altijd. Aan al deze kinderen wil ik laten weten dat er aan ze wordt gedacht. Niet alleen tijdens kerst, op woensdagmiddagen of op hun verjaardag... maar 365 dagen per jaar.

Mooi! Is er een speciale reden dat je dit gaat doen door hard te lopen?
Ja zeker. Het hardlopen heeft mij tijdens de hele periode rust gegeven. Door tussen alle ziekenhuisbezoeken door te gaan rennen, kon ik al mijn energie kwijtraken en even helemaal alleen zijn. Dat werkte en werkt nog steeds heel goed.

Gaaf dat je dat nu in zo'n mooi doel hebt weten om te zetten
Bedankt voor je tijd en reacties Jeroen! Onwijs veel succes komend jaar, ik duim voor jullie 

Yes! Jij ook bedankt Maartje!
En misschien nog wel goed om te vertellen. Ik draag een speciaal SPONSOR-hardloopshirt. Hierop staan lege plekken die gereserveerd zijn voor logo's van bedrijven die 100 euro of meer doneren. Dus mocht een bedrijf dit lezen en mee willen doen, dan kunnen ze naar mijn actiepagina.