Appen met Mariëlle Smit van Mama Deli

17-11-2022 (17:21) - Appen met

Onderneemster Mariëlle Smit heeft bij de verkiezing van Zakenvrouw van het Jaar de Bold Future Award gewonnen. Ze startte in coronatijd haar bedrijf om de drempel voor gezonde babyvoeding te verlagen, en inmiddels ligt Mama Deli in de schappen van de grotere supermarkten. Welke mindset schuilt er in deze succesvolle jonge ondernemer? Daarover appen we met haar.

Status: beschikbaar

Hi Marielle! Leuk dat je meedoet aan een WhatsApp-interview. Gefeliciteerd met de Bolt Future Award van de Zakenvrouw van het Jaar-Awards!
Goedemiddag!! Dankjewel!

Had je het zien aankomen? :) 
Of ooit gedacht dat je zo'n award zou winnen?
Zeker niet! Maar toen ik hoorde dat ik was genomineerd, wilde ik natuurlijk winnen ook! ;)

Wat voegt zo’n prijs voor jou toe, en wat betekent het denk je voor andere vrouwen als jij deze Bolt Future Award wint?
Het is vooral een enorme eer en een mooie erkenning voor mij en mijn team! Ik stond daar natuurlijk in mijn eentje, maar doe het natuurlijk niet alleen. Zonder mijn team had ik daar nooit gestaan!
Ik vind het moeilijk in te schatten wat dat voor andere vrouwen betekent, maar ik heb zelf altijd vol bewondering naar mijn voorganger en andere Zakenvrouwen van afgelopen jaren gekeken en vond hun verhalen en oneindige drive enorm inspirerend, dus zou mooi zijn als ik andere ondernemende vrouwen hiermee enigszins mag inspireren!

Dat motiveert natuurlijk enorm! Het team van Mama Deli, neem ik aan? Of zijn er nog meer mensen die je als teamgenoten ziet?
Zeker het team van Mama Deli incl. iedereen van productie, design etc. Maar ook zonder de oppas van mijn kindjes had ik niet kunnen doen wat ik nu doe!

Dat is zeker ook belangrijk! Hoe denk je dat jij andere vrouwen kunt inspireren?
Door te doen wat ik doe? Het is geen losstaand doel dat ik heb, maar ik denk zelf altijd: als hij/ zij het kan, kan ik het ook!

Een kwestie van jezelf niet onderschatten, dus. ;) Waar komt jouw ondernemingsmindset vandaan?

Ja, geloven in je eigen kunnen!
Dat is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zijn ondernemers, dus ik weet al van jongs af aan dat niks vanzelf komt en je ongelofelijk hard moet werken wil je ergens een succes van maken.

Goed om jong te leren! En je begon op je 21e al met je eerste bedrijf: MME Hospitality. Die moest je door de coronacrisis verkopen.. hoe ver was je met Mama Deli om deze stap te durven zetten?
Nou dat hoefde ik niet door corona te verkopen, we hebben tijdens corona ons hoofd boven water weten te houden met MME en daar ben ik super trots op. Maar toen er eindelijk weer events mochten plaatsvinden, wisten klanten ons ook meteen te vinden, terwijl Mama Deli ook enorm groeide en ik zwanger was van mijn tweede dochter. Dus het was gewoonweg niet meer te combineren voor mij. Ik kon MME namelijk niet de aandacht geven dat het nodig had en verdiende, dus daarom samen met mijn oud-compagnon Lotte het besluit genomen om MME te verkopen!
Ik was met Mama Deli toen net een jaar onderweg!

Dat is heel knap! Hebben we dat misverstand ook weer de wereld uitgeholpen. ;)
Haha heel goed!

En inmiddels is de gezonde babyvoeding van Mama Deli in veel supermarkten te vinden! Heb je nog specifieke plannen voor de toekomst die we in de gaten moeten houden?
Dat klopt! Ja zeker, we gaan onze productcategorieën uitbreiden begin volgend jaar en het tweede kwartaal gaan we de grenzen van Nederland en België over om internationaal kracht bij onze missie te zetten en daar kijk ik ontzettend naar uit! :)

Dat klinkt goed! Welke lessen zou je na je jarenlange ervaring als ondernemer willen doorgeven aan (vrouwelijke) ondernemers die helemaal aan het begin van hun ondernemerschap staan? Ook met oog op het overleven van de coronacrisis?
Geloof in jezelf en zorg dat je product of dienst klopt en iets toevoegt. Blijf altijd
nieuwsgierig en laat je nooit door iemand vertellen dat je iets niet kan en laat het anders de brandstof zijn om nóg harder te vlammen. En durf, durf het anders te doen en te vernieuwen, durf tegen de gevestigde orde aan te schoppen en durf te vallen. Zorg alleen dat je altijd weer opstaat.

Mooie woorden om het interview mee af te sluiten. Dankjewel Marielle, en heel veel succes met de uitbreiding van Mama Deli!
Jij bedankt! :)