36 cases maken kans op de Effie Awards 2023

12-09-2023 (10:07) - Awards

De Effie Awards, een onderscheidingen in de marketing- en communicatiesector, heeft dit jaar maar liefst 36 inzendingen ontvangen. Deze week starten de vakjury’s het jureringsproces.

Op donderdag 16 november zal bekend worden wie er een plek op het podium verdient en een Bronzen, Zilveren of Gouden Effie in de wacht sleept. In het pand van het circulaire congrescentrum Circa in Amsterdam zullen naar verwachting ruim 500 mensen uit de marketing- en reclamebranche de uitreiking bijwonen. Dit jaar maken 36 cases kans op een Effie. Hoofdjury voorzitter Hans Middelhoek: "Het aantal inzendingen is vergelijkbaar met vorig jaar. Met dit jaar meer cases in de categorie Gedrag Lang en Impactvolle proposities. Het is mooi om te zien dat er hele verrassende cases tussen zitten en steeds meer verschillende bureaus en organisaties inzenden voor de Effies."

De vakjury

De Effie vakjury's, verspreid over zeven categorieën, starten deze week met het jureren van de 36 inzendingen. Deze 65 deskundigen, onder hen zowel vertegenwoordigers van de bureau- en adverteerderszijde als onafhankelijke onderzoekers, hebben de taak om de inzendingen te beoordelen op basis van de specifieke criteria van hun categorie. Alfred Levi en Hans Middelhoek vormen samen met de voorzitters van de zeven subcommissies de hoofdjury en zullen de uiteindelijke winnaars bepalen. De jury van de Maatschappelijke plus, onder leiding van Tim Claassen zal daarna oordelen wie van de winnaars een Maatschappelijke Plus verdienen. Deze eervolle vermelding is dit jaar een nieuwe toevoeging aan de Effie Awards.

Marketing Effie Live!

Ook dit jaar vindt de Effie Awards plaats na afloop van het marketing- en communicatiecongres, MarketingLive! Het congres heeft jaarlijks als 'motto' Bright Perspectives on Marketing en biedt een gevarieerd programma waaronder Dimitri Barbe van Springbok agency Make Sense, Tisha van Lammeren, CCO van Odido (voorheen T-Mobile) en Sander Schimmelpenninck. s’Avonds kun je aanschuiven bij het exclusieve galadiner waar de Effie Awards worden uitgereikt. De presentatie van de avond is dit jaar in handen van de Nederlandse stand-up comedian Edson Da Graça. Kaarten zijn in de verkoop en verkrijgbaar via https://effie.nl/tickets-kopen/