Calling all designers for DDW23

04-04-2023 (11:45) - Awards

De call for entries voor Dutch Design Week 2023 (DDW23) is geopend. Er zijn dit jaar twee periodes om in te zenden, met verschillende deadlines. 

Er zijn verschillende fases in het aanmeldproces: 

> Vul in Mijn DDW jouw project in. Je mag meerdere projecten aanmelden; vul dan per project een formulier in.
> Heb je jouw project ingediend en is je aanmelding goedgekeurd? Dan kun je op zoek naar een geschikte locatie.
> Uiterlijk 11 augustus geef je je locatie, de projecttitel en de naam van je organisatie door, zoals deze vermeld mogen worden op de plattegrond.
> Vul jouw projectinformatie in voor het programma op de website. Een belangrijke stap, want dit zijn de gegevens die bezoekers en pers zien en DDW voor verschillende communicatiedoeleinden gebruikt.

Projecten ingediend vóór 15 mei, worden beorodeeld vóór 1 juni. Let op: projecten die buiten staan en/of een vergunning nodig hebben, moeten in deze periode beoordeeld worden.

Aanmeldingen die binnenkomen tussen 16 mei en 16 juni worden beoordeeld vóór 30 juni.
Om je aan te melden voor DDW heb je een Mijn DDW account nodig. Deze kun je aanmaken via de website.

Selectiecriteria

DDW is er voor ontwerpers met alle mogelijke achtergronden en wil als evenement een breed en realistisch beeld geven van zowel het ontwerpveld als wat er speelt in de maatschappij. Iets waarmee het vierkoppige programmateam aan de slag gaat bij de beoordeling van alle aanmeldingen. Daarnaast toetst het programmateam aanmeldingen aan de hand van diverse kwaliteitseisen. Bekijk de selectiecriteria