Website van het Jaar 2023: Simpel meest populair, Laura's Bakery de beste

24-11-2023 (14:06) - Awards

Op 23 november 2023 vond de jaarlijkse Website van het Jaar Award Night plaats in Circa Amsterdam. Tientallen bedrijven stonden op het podium om van presentator Humberto Tan een prijs in ontvangst te nemen. Met een grote meerderheid van de 483.968 stemmen door het Nederlandse publiek is Simpel de populairste Website van het Jaar 2023 en Laura’s Bakery de beste Website van het Jaar 2023.

Als afsluiting van de avond werd zoals gewoonlijk dé Website van het Jaar in de spotlights gezet. Simpel ontving dit jaar van alle deelnemende websites en apps de meeste stemmen en mag zich daarom de populairste Website van het Jaar 2023 noemen, Laura’s Bakery ontving de hoogte beoordeling en mag zich de beste Website van het Jaar 2023 noemen.

Website van het Jaar Juryprijzen

Dit jaar zijn drie nieuwe juryprijzen uitgereikt: ScaleUp of the Year, StartUp of the Year en Most Sustainable Web Company of the Year. De winnaars werden geselecteerd door een ervaren en onafhankelijk jurypanel.

483.968 stemmen in verschillende categorieën

Dit jaar ontvingen de genomineerde websites in totaal maar liefst 483.968 stemmen, die leidden tot twee awards per categorie:

> De Beste Website met de hoogste kwaliteitsscore op content, navigatie, design en aanbevelingsintentie.
> De Populairste Website met het hoogste aantal stemmen binnen de categorie.
Tevens konden apps in de prijzen vallen.

Wie waren de winnaars in de verschillende categorieën? En welke web bedrijven gingen er met de Juryprijzen vandoor? Lees hier verder voor alle winnaars.

De grootste verkiezing

De Website van het Jaar-verkiezing is de grootste Nederlandse verkiezing voor websites en apps. Sinds het jaar 2009 brengt het publiek ieder jaar haar stem uit op websites en apps in zeer uiteenlopende categorieën. Van verzekeraars tot audio en van wellbeing & fitness tot voetbalclubs.

De Website van het Jaar verkiezing is een initiatief van Emerce in samenwerking met MultiScope.