Wesley ter Haar van Media.Monks Juryvoorzitter voor ADC 103e jaarlijkse Awards

29-11-2023 (18:10) - Awards

The One Club for Creativity kondigde aan dat Wesley ter Haar, medeoprichter van Media.Monks, Amsterdam, is geselecteerd als juryvoorzitter voor Interactief bij de ADC 103rd Annual Awards.

            

De ADC Annual Awards, opgericht in 1920, is 's werelds langst lopende prijzenprogramma voor wereldwijde uitmuntendheid in vakmanschap en innovatie in alle vormen van reclame en design.

De overige ADC 103e Jury Voorzitters zijn:

Reclame: Chris Beresford-Hill, president Noord-Amerika, CCO, Ogilvy, New York.
Kleding/accessoires/schoeisel ontwerp: Izzy Camilleri, oprichter, creatief directeur, IZ Inc, Toronto
Kunstmatige intelligentie: Lauren Indovina, directeur, oprichter, House of Indovina, Los Angeles
Merk-/Communicatieontwerp: Astrid Stavro, creatief directeur, Astrid Stavro Studio, Londen
Merkzijde/In-house: Colleen DeCourcy, CCO, Snap, Santa Monica
Experimenteel ontwerp: Fri Forjindam, chief development officer, executive creative, Mycotoo, Inc. Los Angeles
Fusion: Brandon Rochon, EVP, hoofd creative, Hothouse, Woodstock (VS)
Gaming: Joey David-Tiempo, oprichter, CEO, Octopus&Whale, San Juan (Filipijnen)
Illustratie: Eugenia Mello, illustrator, art director, docent, Brooklyn
Motion/Film Craft: Davud Karbassioun, voorzitter, Magna Studios, Los Angeles
Verpakking/Productontwerp: Hamish Campbell, VP, ECD, Pearlfisher New York
Publicatieontwerp: Jon Key, ontwerper, art director, schrijver, Morcos Key, Brooklyn
Typografie: YuJune Park, partner, Synoptic Office New York

De volledige jury's van de ADC 103rd Annual Awards en de juryvoorzitters voor de disciplines Architecture/Interior/Environmental Design en Photography worden binnenkort bekendgemaakt.

De live jurering vindt plaats in maart 2024 en de finalisten worden in mei bekendgemaakt. Gouden, zilveren en bronzen kubuswinnaars worden bekendgemaakt tijdens de 103e jaarlijkse prijsuitreiking van ADC tijdens Creative Week 2024 die van 13 tot en met 17 mei in New York plaatsvindt.

Inzenden is vanaf nu mogelijk. De reguliere deadline is 26 januari 2024, met een verlengde deadline van 16 februari 2024 en de laatste deadline 1 maart 2024.

Nieuw voor 2024

Een opmerkelijke verandering voor de 103e jaarlijkse ADC Awards is dat de Best of Discipline-onderscheiding alleen wordt toegekend aan werk voor merken. Inzendingen voor klanten zonder winstoogmerk komen niet langer in aanmerking.

Dit jaar wordt ook voor het eerst de Best of Non-Profit award uitgereikt, voor het best scorende werk uit alle disciplines dat is gemaakt voor een klant zonder winstoogmerk, zoals gestemd door de voltallige jury. Best of Non-Profit krijgt dezelfde punten als een Best of Discipline-winnaar.

Gedifferentieerde prijzen voor deelname

Een speciale gelaagde prijsstructuur maakt het makkelijker voor kleinere bureaus, studio's en freelancers om deel te nemen. Grotere bureaus en merken betalen het standaard inschrijfgeld; kleinere agencies krijgen korting (bedrag varieert per discipline), en freelance creatieven en eenmanszaken komen in aanmerking voor een nog grotere korting op hun inschrijfgeld.

Non-profitorganisatie

In tegenstelling tot awardshows met winstoogmerk is The One Club een non-profitorganisatie die inkomsten uit awardinzendingen besteedt aan programma's die de branche dienen onder de vier pijlers van de club: Onderwijs, Diversiteit, Gelijkheid & Inclusie, Gendergelijkheid en Creatieve Ontwikkeling.

Ondersteunen en vieren van de creatieve gemeenschap

The One Club for Creativity - de thuisbasis van The One Show, ADC Annual Awards, Art Directors Club of Europe (ADCE), ONE Asia Awards, Type Directors Club en competitie, TDC Ascenders, Young Guns, Young Ones Student Awards, Next Creative Leaders, ONE Screen Short Film Festival, en meer - is 's werelds belangrijkste non-profit organisatie met als missie het ondersteunen en vieren van de wereldwijde creatieve gemeenschap. Inkomsten uit inzendingen voor de wereldwijde awardshows vloeien terug naar de industrie om programma's te financieren onder de vier pijlers van de organisatie: Onderwijs, Inclusie & Diversiteit, Gendergelijkheid en Creatieve Ontwikkeling.