Dept benoemt Mickey Kalifa als Chief Financial Officer

20-01-2022 (11:17) - Bureaus

Mickey Kalifa gaat aan de slag als Chief Financial Officer bij Dept. Kalifa – momenteel CFO van M&C Saatchi – treedt in mei van dit jaar in dienst bij Dept. Hij rapporteert rechtstreeks aan CEO Dimi Albers en zal werkzaam zijn in Londen. Kalifa wordt verantwoordelijk voor de ondersteuning van de voortdurende groei en de wereldwijde uitbreiding van Dept in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific.
 
Voordat hij de afgelopen drie jaar CFO was bij M&C Saatchi, had Kalifa leidinggevende functies bij Sportech, OpenTV, Liberty Global en Sky. Tijdens zijn loopbaan heeft hij met talrijke financiële en adviesinstellingen en investeringsbanken samengewerkt om advies en begeleiding te verlenen bij investeringskwesties in verband met technologie, media en telecommunicatie. Kalifa heeft ook verschillende online- en telecombedrijven opgericht, startkapitaal opgehaald en succesvolle exits/verkopen geleid.
 

Mix van capaciteiten

"Wij zijn zowel een technologie- als een marketingbedrijf, dus is het belangrijk dat ons wereldwijde leiderschapsteam die mix van capaciteiten weerspiegelt", vertelt Dimi Albers, CEO bij Dept. "Mickey is een van de meest ervaren financiële leiders in het veld en heeft gewerkt bij media-, technologie- en creatieve bedrijven. Hij is een teamspeler die sterke relaties opbouwt binnen de bedrijven waar hij voor werkt, maar ook met investeerders. We zijn blij om hem te verwelkomen bij Dept."
 
"Dept is op weg om een van de toonaangevende digitale dienstverlenende bedrijven in de wereld te worden", zegt Mickey Kalifa. "Ik ben verheugd om me aan te sluiten in een tijd van snelle groei, maar nog belangrijker, om me aan te sluiten bij een bureau dat toegewijd is aan het behouden van zijn sterke cultuur en klanten op de eerste plaats zet. Ik kijk ernaar uit om Dept verder uit te bouwen terwijl het baanbrekend werk blijft produceren dat uitdagingen van klanten helpt op te lossen."
 
Kalifa vervangt Celestine Fransen, die haar functie als CFO neerlegt. Fransen, die sinds begin 2020 bij Dept werkt, verlaat het bureau eind april; Fransen en Kalifa zullen de komende maanden samenwerken om voor een soepele overgang te zorgen.

Media

Marketing

Economisch