Publicis zet ism Michael Douglas jaarlijkse whishes video in teken van HPV-gerelateerde kanker

Publicis zet ism Michael Douglas jaarlijkse whishes video in teken van HPV-gerelateerde kanker

06-12-2022 (14:42) - Bureaus

Voor Publicis Groupe was 2022 op alle fronten een goed jaar. In plaats van dit succes kenbaar te maken middels de jaarlijkse ‘wishes’ video, die wereldwijd verspreid wordt, kiest CEO Arthur Sadoun dit jaar voor een persoonlijk thema, namelijk het vergroten van het bewustzijn rondom het humaan papillomavirus. Eerder dit jaar werd Sadoun zelf gediagnosticeerd en behandeld voor HPV-gerelateerde kanker.

Ondanks het feit dat 80% van alle volwassenen op een bepaald moment in hun leven HPV meedraagt, zijn kankers die verband houden met dit virus veel te lang verborgen, verzwegen en gestigmatiseerd. Ze zijn daarom een doordringende stille moordenaar geworden. Gezien dit voor Sadoun een persoonlijk thema betreft, streeft hij ernaar om wereldwijd meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

HPV wordt in verband gebracht met een aanzienlijke toename van kanker bij zowel mannen als vrouwen, ondanks de beschikbaarheid van een zeer effectief vaccin. Hoewel sommige landen vaccinatie van jongeren tegen het virus tot een topprioriteit hebben gemaakt, blijft het bewustzijn onder de bredere bevolking relatief laag.

Michael Douglas

Samen met Maurice Lévy, Voorzitter RvC bij Publicis Groupe, heeft Sadoun voor de ‘wishes’ video van dit jaar een heel bijzondere special guest uitgenodigd. Samen met niemand minder dan Michael Douglas, die ook HPV-gerelateerde kanker heeft doorgemaakt, hopen Sadoun en Lévy, iedereen bij Publicis Groupe, en daarbuiten, aan te moedigen zichzelf en hun dierbaren te beschermen tegen deze vermijdbare ziekte.

Publicis Groupe’s 2023 ‘wishes’ video is gemaakt door Le Truc, in samenwerking met Prodigious. 


Media

Marketing

Economisch