Join for Joy zet zich in voor meisjes in Oost-Afrika met de campagne ‘Dit is maandverband’

Join for Joy zet zich in voor meisjes in Oost-Afrika met de campagne ‘Dit is maandverband’

16-10-2024 (16:32) - Campagnes

Kranten, sokken of bladeren gebruiken tijdens je menstruatie. Klinkt onwerkelijk, maar voor veel tienermeisjes uit de plattelandsgebieden in Oost-Afrika is dit vaak de harde realiteit. De gevolgen zijn infecties en onderwijsachterstanden, die vaak leiden tot vroegtijdig schoolverlaten.

Het aantal dagen dat een meisje school mist, kan oplopen tot wel 20% van het schooljaar. Dit vergroot de kans op tienerzwangerschappen, uithuwelijking en financiële afhankelijkheid. Gardeners ontwikkelde samen met Join for Joy daarom de campagne ‘Dit is maandverband’ om aandacht te vragen voor de negatieve impact van menstruatiearmoede met beelden met daarop een sok, een pagina uit een notitieblok en een blad van een plant. De campagne wordt zowel online als offline ondersteund met (D)OOH, wildplak, een paginagrote uiting in Het Parool, social media en pr.

Menstruatiecup

Join for Joy brengt met deze campagne dit probleem onder de aandacht en roept iedereen op om een menstruatiecup te doneren. Door eenmalig 10 euro te doneren help je een meisje tot 10 jaar lang zonder onderbrekingen naar school te gaan. Zo kan zij iedere dag de maand werken aan haar toekomst.

Medeoprichter en International Head of Operations bij Join for Joy Hannah Kooren “Het is zo ontzettend belangrijk dat we ervoor zorgen dat een meisje in Oost-Afrika naar school kan blijven gaan. Het verkleint namelijk niet alleen de kans dat ze op jonge leeftijd zal trouwen, het zorgt er ook voor dat ze later een grotere kans heeft op een goed inkomen. Met deze campagne willen we samen met Gardeners positieve impact maken en benadrukken dat de toekomst van ieder meisje telt.”