Empack deelt producten Aroja Xorfex uit om digitaal printen op de kaart te zetten

08-03-2023 (12:17) - Design

De verpakkingsbeurs Empack slaat de handen ineen met Aroja Xorfex, bedrijf voor de ontwikkeling en levering van industriële digitale inkjetprintmachines en 3D-printers.

Het doel van de samenwerking is om de mogelijkheden van digitaal printen en (consumenten)verpakkingen op de kaart te zetten.

Drukmachine voor blikjes en bekers

Aroja Xorfex biedt oplossingen als de digitale inkjetprinttechnologie voor het printen op grootformaat panelen, roterende objecten, stickers, etiketten en op maat gemaakte oplossingen. Het afgelopen jaar heeft Aroja Xorfex onder andere aan een drukmachine gewerkt die ontworpen is om blikjes op te drukken, en gelijktijdig ook bekers te bedrukken. “Deze volledige geautomatiseerde en snelle printtechnologie is enorm innovatief in de print- en verpakkingsindustrie en dit tentoonstellen we graag op Empack 2023”, aldus Sharon Haans, Content Coördinator bij Empack.

Aroja Xorfex op Empack

Voor iedere bezoeker op Empack worden bedrukte frisdrankblikken van Aroja Xorfex uitgedeeld. Door middel van de Digital Print Technology met roterende objecten is het mogelijk om verschillende kleuren en effecten te gebruiken, zoals de metallic look of 3D-effecten. “Met deze goodie kunnen we bezoekers bewustmaken van de toegevoegde waarde van de digitale inkjetprinttechnologie ten opzichte van traditionele productietechnieken. Denk aan de mogelijkheid voor personalisatie, het produceren van enkele stuks en het creëren van maatwerk tegen een interessante prijs”, aldus Haans. Aroja Xorfex staat als exposant bij stand 1.A21. Empack wordt dit jaar gecombineerd met de vakbeurzen Packaging Innovations (PI) en Automation4Packaging op 5 en 6 april in de Brabanthallen.