Beleggingsapp Birdwingo redt jongeren van onbetrouwbare finfluencers

Beleggingsapp Birdwingo redt jongeren van onbetrouwbare finfluencers

02-05-2024 (11:52) - Economisch

Birdwingo, een fintech gevestigd in New York en Praag, lanceert een beleggingsapp die specifiek is ontworpen voor jonge Europeanen van 11 tot en 17 jaar. De app van Birdwingo leert jongeren, in de stijl van Duolingo, te investeren en is ontwikkeld door twee broers die zelf graag zo'n tool hadden gehad toen ze opgroeiden.

De app biedt toegang tot populaire aandelen en ETF's, waaronder Apple, Nvidia en de S&P 500, samen met meer dan 12.000 extra opties. Om tieners te leren hoe ze met deze activa kunnen omgaan, heeft Birdwingo een "Duolingo voor financiën” leeromgeving gecreëerd, en lijkt daarmee niet op een traditioneel handboek over corporate finance. De app wordt ondersteund door een aanzienlijke investering van €1,2 miljoen van het in New York gevestigde VC-fonds Bienville Capital, andere oprichters van het bedrijf en bankdirecteuren.

Succesvol in de VS

In de VS zijn bedrijven zoals Greenlight, Copper, Bloom en Fidelity succesvol geweest in het empoweren van tieners met beleggingsmogelijkheden en financiële educatie. Vergelijkbare oplossingen zijn momenteel niet beschikbaar in Europa, waar ouders doorgaans terugvallen op traditionele spaarmethoden bij banken of brokers zonder hun tieners rechtstreeks te betrekken. Andrej Hano, medeoprichter van Birdwingo, vertelt: "Beleggen wordt steeds gangbaarder, dus waarom zouden Europese tieners worden uitgesloten terwijl tijd hun grootste kapitaal is?" 

Adam Hano, medeoprichter van Birdwingo, voegt toe: "Birdwingo voorziet in de behoefte aan financiële opvoeding, waaraan scholen onvoldoende aandacht besteden en die vaak wordt overgelaten aan dubieuze ‘financial inluencers’ of oplichters online. Wij stellen tieners in staat actief te beleggen onder ouderlijk toezicht en combineren hoogwaardige theoretische kennis met de praktijk".

Een nieuw tijdperk

Birdwingo is ontworpen met het oog op de veiligheid en educatie van jonge beleggers. Het platform biedt een volledig gecontroleerde omgeving waarin ouders beleggingslimieten kunnen instellen, handmatig of automatisch transacties kunnen goedkeuren en kunnen bijdragen aan de financiële toekomst van hun kinderen door geld te storten op hun rekening. Bovendien kunnen ouders de leerontwikkeling van hun kinderen volgen en zelf ook financiële kennis opdoen, waardoor ze hun eigen financiële vaardigheden verbeteren.

Hoopvolle resultaten

Statistieken uit de beta testfase van het platform tonen veelbelovende resultaten. Maar liefst 94% van de tieners die de academy hebben afgerond gaf aan meer vertrouwen te hebben gekregen in het beheren van hun geld. Daarnaast is 79% begonnen met sparen en beleggen voor de lange termijn, terwijl 84% van de ouders heeft gemerkt dat de financiële kennis van hun kinderen aanzienlijk is verbeterd.

Met meer dan 20.000 gebruikers bewijst Birdwingo dat er een sterke vraag is naar innovatieve oplossingen voor financiële educatie. De app is volledig gereguleerd binnen de EU, wat zorgt voor een veilig en betrouwbaar platform voor gebruikers in heel Europa. Birdwingo is bovendien van plan samen te werken met middelbare scholen en non-profitorganisaties om het bereik en de impact verder uit te breiden. De app is nu beschikbaar in zowel de App Store als Google Play.


Bureaus

Media

Marketing