Mobiliteitsplatform Fynch Mobility haalt 1 miljoen groeikapitaal op

Mobiliteitsplatform Fynch Mobility haalt 1 miljoen groeikapitaal op

01-05-2024 (10:54) - Economisch

SaaS-startup Fynch Mobility heeft 1 miljoen euro aan financiering opgehaald om duurzame kilometers de nieuwe norm te maken.

Het Utrechtse bedrijf helpt werkgevers bij het meten en reduceren van de CO2-uitstoot van personenmobiliteit, via het Fynch platform voor duurzame mobiliteit Fynch Mobility verscheen eerder deze maand in de media met een beloningsmaatregel voor gedupeerde automobilisten tijdens de werkzaamheden op de A7, uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat.

Het in 2020 opgerichte Fynch Mobility is een impact-gedreven softwarebedrijf, dat organisaties realtime inzicht biedt in de CO2-uitstoot van personenmobiliteit met het Fynch platform. Het opgehaalde groeikapitaal van 1 miljoen, afkomstig van een consortium van business angels en een Europese subsidie, zal door de onderneming worden ingezet om het B2B-softwareplatform voor duurzame mobiliteit verder op te schalen. Het bedrijf werd in deze seed-funding ronde bijgestaan door Bas Scheele van Cardinalis Consulting. De doelstelling van Fynch Mobility is om in 2030 meer dan 10 miljoen mensen te motiveren richting duurzame en gezonde mobiliteit.

Compliance-as-a-Service

“Steeds meer organisaties ontdekken dat het goed regelen van mobiliteit zorgt voor kostenefficiëntie, aantrekkelijk werkgeverschap en CO2-reductie”, zegt Serge van den Berg, Co-Founder van Fynch Mobility. Medewerkers worden door Fynch beloond voor duurzaam gereisde kilometers en gebruiken de slimme mobiliteitsapp om hun reizen en thuiswerkdagen eenvoudig te administreren en te declareren. Het platform integreert naadloos in diverse HR- en ESG-softwareprogramma’s. Zo krijgen werkgevers realtime inzicht in de CO2-uitstoot van personenmobiliteit en wordt er gezorgd dat organisaties voldoen aan duurzaamheidswetgeving zoals CSRD en WPM.

Partnership

Fynch Mobility sloot begin 2024 een langjarig partnership met Alphabet Lease, een top 3-leasemaatschappij in Europa en onderdeel van BMW Group. Binnen deze samenwerking stelt Alphabet de techniek van Fynch beschikbaar aan hun klanten, onder de naam Carbon Tracker. “Door dit partnership zijn wij beter in staat om onze doelstelling voor 2030 te realiseren, het motiveren van 10 miljoen mensen voor duurzame en gezonde mobiliteit”, stelt Joris Smulders, Co-Founder van Fynch Mobility.

Inmiddels mag Fynch bedrijven als Rijkswaterstaat, BCD Travel, Censo Energy Services, Q-Park / P1, Volvo Group Netherlands en BMW Nederland tot de klantenkring rekenen.

Fynch Mobility is een tech scale-up die organisaties via software helpt met het verduurzamen van mobiliteit en de CO2-rapportage daarvan. Hun missie is om in 2030 10 miljoen mensen aan te moedigen om duurzaam en gezond te reizen, terwijl het bedrijven helpt te voldoen aan verschillende duurzaamheidsrichtlijnen, zoals de WPM-rapportage en Europese CSRD-wetgeving. 


Bureaus

Media

Marketing