's Wereld's eerste flitsbezorger Getir acquireert Weezy

's Wereld's eerste flitsbezorger Getir acquireert Weezy

23-11-2021 (14:24) - Economisch

Getir, de wereldwijde pionier op het gebied van flitsbezorging van boodschappen sinds 2015, heeft een definitieve overeenkomst bereikt om Weezy, de eerste flitsbezorger van boodschappen in het Verenigd Koninkrijk, over te nemen. Het voornaamste doel van de overname is de best mogelijke service aan klanten te leveren.
 
De overname van Weezy volgt op het snelle expansieplan van Getir dat in januari 2021 in Londen begon. In het Verenigd Koninkrijk is Getir nu actief in 15 steden, waaronder Manchester, Birmingham en Liverpool. De overname van Weezy versterkt Getirs toewijding aan de Briste markt op de lange termijn.
 
Weezy is eind 2019 opgericht door Kristof Van Beveren en Alec Dent en is momenteel operationeel in Londen, Manchester, Brighton en Bristol. De overname van Weezy zal de propositie van Getir, die ongeveer 2.000 alledaagse artikelen aanbiedt, verhogen en de landelijke service vergroten. Getir bundelt de krachten met Weezys ervaren en dynamische team van 700 getalenteerde medewerkers die dezelfde visie en cultuur delen.
 

Uitbreiding naar de Verenigde Staten

De strategische acquisitie volgt op de recente uitbreiding van Getir naar de Verenigde Staten, waarbij Chicago de eerste stad is waar Getirs volledig elektrische bezorgvloot van e-bikes en e-scooters door de hele stad bezorgt en boodschappen in ongeveer 10 minuten naar klanten vervoert. New York en Boston volgen snel.
Getir werd opgericht in 2015 als ’s werelds eerste flitsboodschappenbezorger met zijn bezorgingmodel van 10 minuten. De pionier in flitsbezorgingen wordt momenteel gewaardeerd op 7,7 miljard dollar. Getir is inmiddels actief op 3 continenten en levert in 9 landen, waardoor ze het benchmarkmerk in de branche zijn.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing