Flitsbezorger Getir gaat van dark store naar art store

Flitsbezorger Getir gaat van dark store naar art store

12-05-2022 (14:05) - Marketing

Flitsbezorger Getir heeft zijn allereerste art store geopend in Rotterdam. Hiermee is Getir de eerste flitsbezorger die de uitstraling van zijn vestiging aanpast door kunst in de etalage te hangen. De art store is een pilot waarmee het bedrijf het straatbeeld van de buurt verbetert als alternatief voor de zogeheten dark stores. Het initiatief biedt lokale kunstenaars en andere creatieve talenten een podium om hun werk tentoon te stellen en te verkopen. Als het een succes is, zal Getir de art stores uitbreiden naar meerdere steden door heel Nederland.
 
Na het openen van een eigen distributiecentrum, het presenteren van een gedragscode met de industrie en het aanstellen van een Getir-team dat klaar staat voor hulp aan de buurt is het lanceren van de art store een vervolg in een serie stappen die Getir zet om een betere buur te zijn.
 

Art store

Door kunstwerken in de etalage te plaatsen verandert Getir het uiterlijk van de locatie in Rotterdam aanzienlijk. Waar aanvankelijk de ramen van de vestigingen waren afgeplakt, heeft Getir nu niet alleen een transparanter gevel, maar gaat zelfs een stapje verder: de art store. Door een podium te bieden aan lokale kunstenaars om hun werk tentoon te stellen en te verkopen, wordt de kwaliteit van de buurt voor zowel bewoners als bezoekers van Rotterdam, verbeterd.

"We staan altijd open voor feedback van de gemeente en buren, zo kregen we ook te horen dat niet iedereen de stickers op de ruiten van onze locatie waardeerden. De eerste logische stap was de transitie naar transparante ruiten en nu volgt de volgende stap naar art stores. De art stores verbeteren niet alleen het straatbeeld, maar leveren ook een maatschappelijke bijdrage aan de buurt. Wij bieden lokale kunstenaars en andere creatieve talenten een podium om hun werk tentoon te stellen", zegt Florian Brunsting, General Manager van Getir Nederland.

In samenwerking met 010 gallery, tonen de Rotterdamse kunstenaarsorganisatie Herenplaats en kunstenaar Mr. June hun werk in de etalage van de locatie aan de Nieuwe Binnenweg 414.

De opening van de eerste art store hoort bij het doel van Getir om de kwaliteit van de buurt te verbeteren. Er is een team dat samen met lokale organisaties werkt aan een nieuwe gevel-strategie, waarmee per locatie wordt gekeken naar hoe de vestigingen en etalages verfraaid kunnen worden in de toekomst. Binnenkort wordt ook de tweede art store in Arnhem geopend.

Bureaus

Media

Economisch