Documentaire KELLY exclusief in première via Prime Video

15-03-2023 (12:34) - Media

In de documentaire KELLY, die in première gaat op 31 maart via Prime Video, krijgt de kijker voor het eerst het verhaal van Kelly van der Veer te horen, als een van de eerste openlijke transvrouwen op televisie. Ze vertelt hoe ze om wist te gaan met een constante stroom aan negatieve aandacht.

Belangrijke iconen van nu, zoals influencer Nikkie de Jager (NikkieTutorials) en drag performers Envy Peru & Tabitha, komen in de documentaire aan het woord en vertellen zij wat Kelly’s invloed persoonlijk voor hun heeft betekent.

Eigen regie

Er wordt ook een eerlijk verhaal verteld hoe Kelly na haar doorbraak met Big Brother bewust heeft gekozen om de prostitutie in te gaan. Kelly neemt met deze documentaire de regie in eigen handen en vertelt heel Nederland haar eigen verhaal in de hoop dat ze nu wel geaccepteerd wordt voor de vrouw die ze altijd al was.

Exclusieve première

Documentairemaakster June te Spenke: “Ik denk wel dat ik Kelly ben gaan begrijpen nadat ik haar meer dan een jaar met de camera gevolgd heb en ik hoop dat de kijkers net zoveel van haar gaan houden als ik van haar houd. Niet iedereen hoeft haar te begrijpen, maar laten we beginnen met respecteren en Kelly een vrouw te noemen, de vrouw die ze altijd al was, dit hoop ik met deze documentaire te bereiken.” Op vrijdag 31 maart aanstaande, op de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit, gaat de documentaire KELLY exclusief op Prime Video in première. KELLY is geproduceerd door Made in June & 2CFILM. Regie door June te Spenke (o.a. Famke Next). 


Bureaus

Marketing

Economisch