Niets te beluisteren deze zomer? Probeer deze 5 podcasts

01-08-2022 (09:22) - Media

Podimo selecteerde vijf podcasts die, volgens hen, onmisbaar zijn in je zomerlijst:
 

Weer een dag EXTRA (zomerserie)

Tijdens de zomervakantie zijn er geen reguliere weekafleveringen van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman te beluisteren. Maar bij Podimo komt er elke zaterdag een nieuwe aflevering van de Weer een dag EXTRA (zomerserie) online. In vijf afleveringen vertellen Marcel en Gijs over hun vakanties (Iran en Brabant!), tijdens hun jeugd en toen ze ouder werden. Ook hoor je meer over het begin van hun carrière en wat ze nu echt vinden van Nederland.
 

In de ban van sektes

Wat zijn de kenmerken van een sekte? Hoe trekken ze hun leden aan? En wat houdt leden jarenlang in sekteachtige gemeenschappen? Deze gloednieuwe podcast vertelt verhalen over de meest spectaculaire sekten uit de geschiedenis.
De verhalen in deze podcast zijn echt, gebaseerd op eerder gepubliceerde informatie. We willen je erop wijzen dat de beschrijvingen gewelddadig zijn, waarvan sommige wreed en verontrustend kunnen zijn.
 

Traanjagers

Wie denkt aan walvisjacht, denkt aan lang vervlogen tijden. Maar vanaf de oorlog tot 1964 stuurde Nederland de walvisvloot nog fanatiek de zee op en verwerkten walvisvaarders tienduizenden walvissen tot traan. In deze podcastserie nemen historica Anne-Goaitske Breteler en actrice Anna Drijver je mee op de avontuurlijke maar ook gevaarlijke expedities van toen. Van Friesland naar Curaçao, Zuid-Afrika en Zuidpool. En ze willen van de laatst levende getuigen weten wat het betekent om te worden onderworpen aan publieke opinie die 180 graden draait, van 'held' naar ‘moordenaar’ en ‘walvisslachter’.
 

Marc-Marie & Aaf vinden nog eens iets

Marc-Marie en Aaf laten in deze podcast hun eigen week voor wat het is en putten uit het verleden. Wat gebeurde er deze week in een ander jaar, een andere eeuw, of zelfs voor Christus - en wat kunnen we daarvan leren? Verder is er altijd een thema dat met de nodige zijpaden behandeld wordt, gevolgd door de Heilige van de Week: Marc-Marie kiest er eentje uit, Aaf stelt de vragen.
 

De Vlaamse Kunstroof

In deze zesdelige podcastserie duiken journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps in één van de grootste onopgeloste kunstroven ter wereld. In 1934 wordt in Gent een deel van het Lam Gods, het meesterwerk van Jan van Eyck, gestolen. Tot op de dag van vandaag is één paneel van het altaarstuk, dat van de Rechtvaardige Rechters, nog altijd niet teruggevonden. Terwijl dit wel had gekund… Er worden afpersbrieven verstuurd, iemand doet een bekentenis op zijn sterfbed én er is een mysterieuze code. Samen met Vlaamse amateurspeurders zoeken we naar het gestolen paneel. Waar kunnen de Rechtvaardige Rechters gebleven zijn?
 
?Over Podimo
Je vindt de podcast bij Podimo. Podimo is een premium abonnementsdienst voor audio- en video entertainment die originele, exclusieve en reclamevrije content aanbiedt. Het platform werd in 2019 opgericht in Kopenhagen door Morten Strunge, Nikolaj Koppel, Sverre Dueholm, Andreas Sachse and Eva Lægdsgaard. De app heeft een uitgebreide collectie van audioboeken en exclusieve podcasts zonder advertenties en bevat daarnaast via RSS-feeds populaire podcasts van over de hele wereld. Podimo werd in 2022 in Nederland geïntroduceerd en won  de Innovatieprijs van de Online Radio Awards 2022.
 
 

Bureaus

Marketing

Economisch