Sifan Hassan is Harper's Bazaars Woman of the Year 2021

Sifan Hassan is Harper's Bazaars Woman of the Year 2021

19-11-2021 (11:28) - Media

Tijdens een intiem, besloten diner in Circle Gallery Amsterdam op 18 november 2021 zijn de winnaressen van Women of the Year 2021 van het magazine Harper's Bazaar bekendgemaakt en gevierd. Hardloopster Sifan Hassan gaat er met hoofdprijs vandoor, overige winnaressen zijn Neelie Kroes, Katja Herbers, Iris van den Ende en Hélène Hendriks.
 
Harper's Bazaar maakt zich sterk voor de ambitieuze vrouw, die streeft naar de beste versie van zichzelf. Voor wie groot durft te dromen. Wekelijks nomineert het mediamerk een Woman of the Week, een vrouw die in de betreffende week in het nieuws is en een rolmodel is voor anderen. Aan het einde van het jaar wordt hieruit de Woman of the Year gekozen, die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dit jaar keek de redactie, bijgestaan door de adviesraad "De Tafel van 12", naar wie er groot durfde te dromen in een jaar dat dromen onmogelijk leek.  
 

Focus 2021

In een jaar waarin dromen onmogelijk leek, is dit de focus van Women of the Year 2021: wie durfde er ondanks tegenslagen, of juist door tegenslagen groot te dromen? Wie stond na vallen weer op, en hield desondanks die spreekwoordelijke stip op de horizon? Wie maakte er impact, en had een positieve invloed op de maatschappij/de wereld, en is hiermee een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen? Richtinggevend bij de selectie voor de shortlist waren de onderwerpen waar het in het jaar 2021 over ging: zorg voor mensen die moeten vluchten, perspectief & hoop, belang van cultuur en kunst (en de steun die deze sector nodig heeft), leiderschap in business / persoonlijk leven en klimaat. De shortlist is gepubliceerd op Harpersbazaar.nl. Lezers konden hier de afgelopen maanden hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. De Tafel van 12 en de redactie waren verantwoordelijk voor het kiezen van de hoofdwinnares en de winnaressen in de categorieën Oeuvre, Internationaal, Business en Rising Star. De winnaressen werden bekendgemaakt tijdens een besloten event en worden gehuldigd met een interview en fotografie in het winternummer van Harper's Bazaar (vanaf morgen bij de abonnee, volgende week in de winkel).
 

Hoofdwinnares 2021: Sifan Hassan

Sifan Hassan won dit jaar op de Olympische Spelen in Tokyo tweemaal goud en eenmaal brons. Dat ze überhaupt drie afstanden liep in de 'moeder aller sporten' was ongekend en getuigde van een enorm geloof in zichzelf. Dat ze in de serie op 1.500 meter ten val kwam, en tóch zegevierde, deed de wereld versteld staan. Sifan Hassan, die moest vluchten uit Ethiopië, is het bewijs dat prestaties niet geoormerkt horen te worden door waar je vandaan komt, maar dat je moet kijken naar talent en dat mindset 'key' is.
 
Voor alle genomineerden van 2021, kijk je bij Harper's Bazaar.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch