Ahrend Qabin Chat wint prestigieuze Red Dot Award

26-04-2022 (10:36) - Prijzen

De Red Dot Award is een internationaal toonaangevende prijs voor productontwerp en -innovatie. Ahrend is trots dat de Qabin Chat, ontworpen door Marck Haans, is bekroond met deze prestigieuze prijs voor uitmuntend design.
 
De 48-koppige jury van internationale deskundigen heeft elk van de inzendingen uit 60 landen beoordeeld. Alleen ontwerpen die uitblonken in kwaliteit en innovatie ontvingen een onderscheiding. De Qabin collection overtuigde de juryleden door het doordachte design en werd onderscheiden met een Red Dot Award Product Design 2022.
 

Qabin Chat

Qabin Chat is de ideale plek om je af te zonderen van een rumoerige werkomgeving voor een overleg met collega of klant of om geconcentreerd te werken. Daarbij speelt deze compacte box naadloos in op de toegenomen behoefte aan videobellen op kantoor. Deze ruimere box biedt daar alle faciliteiten voor zoals ruimte voor een volledige werkplek, scherm en whiteboard. Ook als je langere tijd doorbrengt in de Qabin, blijft het binnenklimaat aangenaam, zowel qua akoestiek als temperatuur. De binnenzijde van de boxen is bekleed met afneembare, gestoffeerde modulaire panelen. Deze zorgen ervoor dat de ruimte binnenin niet galmt. Daarnaast zorgt het slimme ventilatiesysteem voor een optimaal binnenklimaat. Er is een ventilatiesysteem ontworpen waarbij de lucht vanuit de onderzijde van de boxen via de wanden naar boven wordt geleid, dankzij ventilatoren in het plafond. De lucht die binnenkomt is altijd koeler, wat een natuurlijke en verkoelende luchtstroom oplevert, met een aangename temperatuur en optimaal zuurstof gehalte als resultaat. De Qabin Chat is onderdeel van de Qabin Collection met daarin ook de phonebooth variant, Qabin Call. De Qabin collection is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren.
 
Ontwerper Marck Haans over Qabin Chat: "Ik ben trots op de Qabin Collection omdat techniek, modulariteit, functie en design heel mooi bij elkaar zijn gekomen. De slimme opbouw is uniek en qua vormgeving heeft elke horizontale lijn een functie. In de ruimtes tussen de verschillende panelen kunnen bijvoorbeeld verlichting, gefixeerde beeldschermen, een bureaublad en accessoires gemonteerd worden. Zo ontstaat er, zonder onnodige toevoegingen, eenduidigheid in de vormgeving. Het design is zo rustig mogelijk gehouden om tijdloos opgenomen te kunnen worden in de geplaatste omgeving. Dat is kenmerkend voor de stijl van Ahrend. De ranke vormgeving geeft architecten de mogelijkheid om te kunnen spelen met de Qabin in hun interieurontwerpen."