Leen Bakker en Vandentop Tuinhout winnaars Friends of Search Awards 2022

14-06-2022 (17:13) - Awards

Tijdens searchcongres Friends of Search in Amsterdam zijn vandaag de winnaars van de Friends of Search Awards 2021 bekendgemaakt. In de categorie SEA (PPC) wist Leen Bakker de jury te overtuigen. In de categorie SEO kwam Vandentop Tuinhout als winnaar uit de bus.
 

Taste driven marketing with Leen Bakker's data hub

Over de case van Leen Bakker zegt de jury: "Leen Bakkers case wist op een moderne manier succes te genereren door mensen en techniek op een unieke manier samen te laten werken. Ze ontwikkeleden een image-classificatiesysteem gedreven door machine learning en verrijkte dat systeem met hun diepe kennis over de meubelindustry. Zo konden ze de voorkeuren van consumenten koppelen aan specifieke interieurstijlen. Op deze manier waren ze in staat om relevantere ads te vertonen aan shopppers en wisten ze de sales aanzienlijk te verbeteren."
 

Creating exponential growth in a competitive market on a limited budget

Over de case van Vandentop Tuinhout zegt de jury: "Dit was een voorbeeld van een uitstekend gebruik van moderne techniek om SEO op grote schaal te automatiseren. Iets wat handmatig nooit binnen dezelfde tijd was gelukt. De case liet goed zien strategie en creatieve denken zijn gecombineerd om zo optimaal gebruik te maken van geautomatiseerde content om succes te boeken. Door deze combinatie steeg de case uit boven de andere genomineerden."
 

Internationale jury

Bij de beoordeling van de inzendingen keek de jury naar hoe de cases zich onderscheiden in helder strategisch denken, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid en privacyvriendelijk en verantwoord datagebruik. De jury bestaat uit een internationaal team van onafhankelijke search-experts met naast juryvoorzitter Barry Adams: Kristina Azarenko (MarketingSyrup Digital), Barry Adams (Polemic Digital), Purna Virji (LinkedIn), Kate Adams (Google), Frederick Vallaeys (Optmyzr), Marcus Tober (Searchmetrics) en Linda Hogenes (Coolblue).