Duurzame verfmerken sluiten deal met Intergamma
Wat veel mensen niet weten: de meeste verfsoorten zitten boordevol schadelijke stoffen, voor mens én planeet. Dat moet anders en dat kán anders. Fairf en Copperant (beide verfmerken van moederbedrijf Baril) laten zien hoe.
De duurzame verfmerken uit Brabant innoveren dag in dag uit en presenteren sinds 2017 verf op basis van plantaardige grondstoffen. Om zoveel mogelijk doe-het-zelvers én professionals aan het duurzame verven te krijgen, zijn fairf en Copperant vanaf vandaag naast online ook in de bouwmarkt te koop.
Fairf wordt bij Karwei verkocht, met het oog op de consument die het huis een stijlvolle lik verf wil geven. Copperant richt zich op de professional en doe-het-zelver die voor een gelikt eindresultaat gaat, en staat vanaf vandaag bij Gamma in het schap. Het idee? Elk huis van binnen en buiten groen.
De verfmerken uit het zuiden van het land passen binnen de duurzame plannen en doelstellingen van Intergamma: kiezen voor bewezen duurzamere producten, breed gecertificeerde écht groenere alternatieven. Voor beide verfmerken zijn plantaardige grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen (zoals bij traditionele verfmerken) de basis van het product. Bovendien draagt zowel fairf als Copperant het prestigieuze EU Ecolabel, wat de toewijding aan milieuvriendelijke productieprocessen en hoge kwaliteitsnormen waaraan fairf en Copperant voldoen, nog eens onderstreept.
Intergamma maakt groene stap
Jeroen Duijghuisen (CEO Baril Coatings, moederbedrijf fairf en Copperant): ‘We zijn ontzettend blij met deze deal. Niet alleen omdat dit aantoont dat ook de grotere bedrijven zoals Intergamma een groene stap maken, maar vooral omdat we zo nog meer mensen duurzaam kunnen laten verven.’
Moederbedrijf Baril is een echte voorloper op het gebied van duurzame verf. Het volledige Baril-pakket bij Intergamma bestaat uit verf op hernieuwbare basis. De producten zijn tussen de 40% en 60% biobased. Maar daarmee is het vooruitstrevende verfbedrijf uit Den Bosch nog niet tevreden. D missie is 100% hernieuwbaar voor 2030. Duijghuisen: ‘We hebben nog veel te doen op het gebied van productontwikkeling en vertellen graag het eerlijke verhaal: dat we in transitie zijn naar een groene economie. Ondertussen zijn we desalniettemin apetrots op de mooie stappen die we al mochten zetten.’
Op het moment maakt Baril gebruik van 100% recyclebare blikken, ook voor de grotere hoeveelheden. Het verfbedrijf produceert in Nederland, in een fabriek die draait op zelfopgewekte stroom door zonnepanelen. Ook gaan ze bij Baril anders om met afval: verf is natuurlijk een product dat niet in het water hoort te belanden. Bij de verfpartij uit het Zuiden heeft men dan ook een speciale waterinstallatie dat het water dat de verfkuipen schoonspoelt, filtert.