Appen met David de Winter over de oproep van HUGO23 aan creatieve bureaus

22-06-2023 (14:06) - Appen met

Bekende gezichten in de reclamewereld David de Winter en Menno Koop hebben na jaren freelance samenwerken hun creativiteit nu een eigen plek gegeven: op de Tweede Hugo de Grootstraat 23 in Amsterdam. HUGO23 omschrijven ze als een productiemaatschappij annex kunstgalerie. We appten met David, zelf kunstenaar onder het pseudoniem Staaf, over de plannen van de mannen. 

Status: .

Hi David, Maartje van Fonk hier!
Leuk om je even te spreken
Alle drukte rond de lancering inmiddels een beetje afgekoeld?

Hoi Maartje!
ja leuk. (:
Mensen zitten nog druk te liken. (:

Nice! Hoe is het om jullie samewerking nu echt een eigen 'plek' te hebben gegeven?

Superleuk. We hadden het er al een tijdje over maar vonden het ook wel spannend. Sinds we de knoop doorgehakt hebben komen er allemaal onverwachte leuke dingen op ons pad. Echt te gek!
Ik heb eigenlijk (als freelancer) nooit stil gestaan bij de extra’s die je krijgt als je samen op dezelfde vaste plek werkt. Bijvoorbeeld de communicatie gaat een stuk beter dan via de telefoon of via de app waardoor dingen veel sneller gaan! Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk om een galerie te hebben waar mensen spontaan binnen wandelen. En beneden heb ik m’n eigen animatie studio waar ik me lekker kan terugtrekken om te knutselen.

Samenwerken is voor jou en Menno natuurlijk niet nieuw

Klopt. We werkten de afgelopen vier jaar al heel intens samen en dat beviel zo goed dat we besloten hebben dat het tijd werd om een serieus bedrijf te starten, HUGO23.

Leuk, welke onverwachte dingen kunnen we gaan verwachten?

We zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen van een korte film die in juli gedraaid moet gaan worden. Ook zijn we aan het praten over de ontwikkeling van een kunst documentaire. Over drie weken staan we met mijn schilderijen op de Europ Artfair in de Gashouder op de Westergas. En na de zomer staan er nu drie exposities van andere kunstenaars hier bij HUGO23 gepland.
Daarnaast zitten ook in de pitch voor een commercial maar tussendoor moet de website ook afgemaakt worden. (:

Denk je dat er zich binnenkort nog meer creatieven om jullie heen zullen gaan verzamelen?

We doen op dit moment al veel samen met andere (reclame-)creatieven en filmmakers. Voor de korte film en de documentaire zijn we al in gesprek met twee andere regisseurs. En die exposities zijn dus ook van andere kunstenaars.

Gaaf! Een goede combinatie tussen productie en kunst dus?

ja, dat is precies het idee!!

Zullen jullie de hoofdrol spelen in de documentaire?

Ha ha, nee. Deze documentaire zal gaan over een inmiddels overleden internationaal bekende Nederlandse kunstenaar.

Ik ben benieuwd!
En hoe gaan we jouw ervaring in het reclamevak, zullen we die nog wel eens terug zien? Of houd je je vooral bezig in de kunstwereld voorlopig?


Zeker! De meeste tijd wil ik nog steeds stoppen in het maken van (tv-)commercials en andere content. Dat hebben we samen de afgelopen vier jaar al met heel veel plezier en succes gedaan. Met HUGO23 willen we dat naar een hoger plan tillen. De kunst en de commercie versterken en inspireren elkaar. Het concept van een productiemaatschappij en kunstgalerie in een is voor ons een logisch gevolg van wat we al deden.
Dus laat alle bureau’s vooral maar bellen en toffe scripts sturen!!! (:

Een oproep aan alle bureaus dus? (:

Zeker!

Dat klinkt als een mooie ambitie, ik ben benieuwd wat we van jullie zullen zien
Heel erg bedankt voor jouw tijd en veel succes gewenst op de Tweede Hugo de Groot!


Jij ook bedankt! Leuk met je ge-appt te hebben en kom vooral snel een keer bij ons langs voor een kopje koffie! Een fijne dag!

Yes, leuk! Jij ook een fijne dag 

Beeld: Jonathan Herman