AFAS Young Business Award en Young Venture Group starten nieuwe samenwerking

28-08-2023 (07:16) - Awards

De  AFAS Young Business Award (YBA) heeft de Young Venture Group (Young.) als ‘main partner’ aan zich verbonden bij de scale-up competitie van dit jaar. Het doel is om samen steeds meer impact te realiseren in de wereld van startups en scale-ups.

Wim de Jong (founder Young Venture Group): "Dit partnerschap is een mooie stap voor beide organisaties en een geweldige kans om ons bereik te vergroten en jonge ondernemers te inspireren. Samen kunnen we innovatieve ideeën stimuleren, ondernemerschap aanmoedigen en een nieuwe generatie startups laten doorgroeien naar de scale-up fase”.

             

Niels Palmers (founder & CEO Young Business Award): “Onze missie is om startups en scale-ups te ondersteunen en te motiveren om hun groeipotentieel volledig te benutten. Met de Young Venture Group aan onze zijde kunnen we nog meer founders helpen door ons podium en de impact van de YBA te vergroten. Daarbij kan de Young Venture Group ook als investeerder een bijdrage leveren aan de deelnemers”.

"Ondernemen is potentie zien, risico's durven nemen en doen"

Mede door zijn interesse in de vastgoedmarkt zette 2011 zette Wim zijn eerste stappen in deze sector. Het ‘van niets iets maken’, out of the box denken en het creëren van kansen kwamen samen tijdens het ontwikkelen van nieuwe huisvestingsprojecten en transformaties van leegstaand commercieel vastgoedgoed naar hotels en nieuwe kantoorconcepten. Dit pad leidde naar de oprichting van de Young Venture Group, waarmee Wim en zijn team bedrijven opricht en participeert in kansrijke ondernemingen.

diner event

De officiële start van de samenwerking (net zoals de nieuwe samenwerking met AFAS, De Ondernemer en een paar nieuwe partners) zal op donderdag 7 september worden gevierd tijdens een diner event, waarbij ook de nieuwe deelnemers van het tv-programma aangekondigd gaan worden. Wim de Jong is namens de Young Venture Group dit jaar terug te zien als jurylid in de vier voorrondes. “Daar kijk ik natuurlijk erg naar uit. Ik ben erg benieuwd wat voor prachtige bedrijven dit jaar weer te zien zijn bij de Young Business Award. Verder kijk ik persoonlijk goed naar écht ondernemerschap, doorzettingsvermogen en gewiekstheid. Een mooi bedrijfsmodel is één maar daar koop je niks voor. Het succes van een bedrijf ligt in mijn ogen voornamelijk bij de ondernemer in plaats van bij het idee” aldus Wim de Jong.

Achter de schermen zijn de voorbereidingen van dit tv-seizoen al in volle gang. “Er worden dit jaar enorme stappen gezet met de tv-productie. In samenwerking met een nieuwe producent zijn wij het tv-programma aan het verbeteren. Ook komt er een nieuwe presentator, wie dit wordt gaan wij donderdag 7 september bekendmaking”, aldus Thomas Nauw (founder & creatief directeur van de Young Business Award). De opnames van het nieuwe tv-seizoen staan op woensdag 20 september gepland. Dit is twee weken na het speciale diner event waar de 12 deelnemers van de AFAS Young Business Award bekend worden gemaakt. “De eerste tv-aflevering van dit seizoen is vanaf zondag 12 november om 17:30 uur te zien op RTL-Z en een dag later op Videoland”.

Uitzendingen op RTL Z en Videoland

Uitzending aflevering 1 (voorronde) | Zondag 12 november | 17:30 uur
Uitzending aflevering 2 (voorronde) | Zondag 19 november | 17:30 uur
Uitzending aflevering 3 (voorronde) | Zondag 26 november | 17:30 uur
Uitzending aflevering 4 (voorronde) | Zondag 3 december | 17:30 uur
Uitzending aflevering 5 (finale) | Zondag 10 december | 17:30 uur