Cinéart koopt nieuwe films aan tijdens het Venetië filmfestival

12-09-2023 (11:28) - Awards

De 80ste editie van het Filmfestival van Venetië is tot een einde gekomen en werd zaterdagavond afgesloten met de prijsuitreiking. Met twee acquisities en drie prijzen voor Cinéart titels, kijken we terug op een succesvol filmfestival.

Zoals eerder bekend gemaakt, heeft Cinéart de film PRISCILLA aangekocht in een samenwerking met MUBI. De film is geschreven en geregisseerd door Sofia Coppola, en is gebaseerd op de memoires Elvis and Me van Priscilla Presley en Sandra Harmon. PRISCILLA werd geselecteerd in de Officiële Competitie en actrice Cailee Spaeny werd bekroond met de 'Volpi Cup', de prijs voor Beste Actrice. Cinéart zal PRISCILLA op 4 januari 2024 in Nederland in de bioscoop uitbrengen.

TATAMI 

Cinéart heeft ook de film TATAMI van regisseursduo Guy Nattiv en Zar Amir Ebrahimi (Holy Spider) aangekocht. TATAMI werd geselecteerd in de Orrizonti Competitie en vertelt het verhaal van de Iraanse judoka Leila en haar coach Maryam die een ultimatum van de Islamitische Republiek krijgen. Leila wordt opgedragen een blessure te veinzen en te verliezen, anders zal ze als staatsverrader gebrandmerkt worden. Ze staat voor een onmogelijke keuze: het regime gehoorzamen ofwel vechten voor goud. TATAMI is bekroond met de 'Brian award', een prijs die de waarden van vrijheid van meningsuiting, respect voor de mensenrechten en democratie ondersteund. De Nederlandse bioscooprelease van TATAMI is in Q2 van 2024 (TBC).

HOLLY

Actrice en nieuwkomer Cathalina Geeeraerts is geëerd met een prijs. Voor haar titelrol in HOLLY (geselecteerd in de Officiële Competitie) van Fien Troch, kreeg de hoofdrolspeelster de 'Bisato d'Oro', de prijs voor Beste Actrice uitgereikt door een jury van onafhankelijke filmjournalisten. HOLLY is vanaf 7 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.