De Joodse Raad wint de Zilveren Nipkowschijf 2024

De Joodse Raad wint de Zilveren Nipkowschijf 2024

14-06-2024 (13:02) - Awards

De Joodse Raad (EO), de historische dramaserie van regisseur Paula van der Oest, naar een scenario van Roos Ouwehand en Paul-Jan Nelissen, heeft dit jaar de Zilveren Nipkowschijf gewonnen.

De Concertzender won de Zilveren Reissmicrofoon. Deze werd door Vincent Bijlo overhandigd aan Sem de Jongh. De andere genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon waren: de podcast Mina & Mevrouw van Maartje Duin (VPRO) en De Zelfmoordshow van Tim op het Broek (KINK). De Ere Zilveren Reissmicrofoon gaat naar de Top 2000 (NPO Radio 2). De 3FM-deejay Wijnand Speelman ontving een Speciale Vermelding voor zijn interview met ALS-patiënt Anjo Snijders op de laatste dag van diens leven, vlak voor zijn euthanasie.

Naast winnaar De Joodse Raad waren de dramaserie Bodem (BNNVARA) van regisseur, hoofdrolspeler en scenarioschrijver Eva Crutzen en de documentaireserie De Afhaalchinees (Omroep Zwart) van tv- maker Kelly-Qian van Binsbergen genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2024. B&B Vol Liefde seizoen 3 (RTL4) kreeg een Speciale Vermelding.

Het volledige juryrapport is hier te lezen.