Winnaars DDG Awards 2024 bekend

Winnaars DDG Awards 2024 bekend

27-03-2024 (14:07) - Awards

Tijdens een feestelijke ceremonie in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam zijn de DDG Awards 2024 uitgereikt in elf categorieën.

De DDG Awards zijn de prijzen voor de meest opmerkelijke regieprestaties waarbij de winnaars worden aangewezen door hun vakgenoten. IK BEN GEEN ROBOT van Victoria Warmerdam won de DDG Grand Prix van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door Stichting VEVAM Fonds.

Tijdens een diner met genomineerden, leden en relaties werden de prijzen voor de meest opmerkelijke regieprestaties uit 2023 in elf categorieën uitgereikt door presentator Yinske Silva.

De winnaars

· Animatie: Nina Gantz - WANDER TO WONDER

· Commercial: Juul Op den Kamp - ZEEMAN | A MAN'S WORLD

· Digital Storytelling: Arnold van Bruggen, Thomas Lievestro - DE JURK EN HET SCHEEPSWRAK

· Documentaire: Steve McQueen - DE BEZETTE STAD

· Dramaserie: Margien Rogaar - LAMPJE

· Korte Documentaire: Wiam Al-Zabari - MIJN VADER, NOUR EN IK

· Korte Fictie: Victoria Warmerdam - IK BEN GEEN ROBOT

· Podcast/Radio: AudioCollectief SCHIK - Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist - DE ERFENIS

· Speelfilm: Ena Sendijarevic - SWEET DREAMS

· Documentaireserie: Roel van Broekhoven - ONZE MAN BIJ DE TALIBAN

· Televisieprogramma: Jan Gitsels, Henk van Engen, Juliet Brouwer, Marnix Kaart, Gerben van den Hoven - DE AVONDSHOW MET ARJEN LUBACH (SEIZOEN 4)

DDG Grand Prix & juryrapport IK BEN GEEN ROBOT

De DDG Grand Prix 2024, toegewezen door het bestuur van de Dutch Directors Guild en beschikbaar gesteld door Stichting VEVAM Fonds, werd uitgereikt aan één van de winnaars van de elf categorieën. Dit jaar ontving Victoria Warmerdam de prijs voor haar korte film IK BEN GEEN ROBOT. De zwartkomische film gaat over jonge muziekproducent Lara (Ellen Parren), die na een aantal mislukte pogingen om online een captcha in te vullen (een test die een mens van een robot moet onderscheiden), op zoek gaat naar het antwoord op de verontrustende vraag of zij een robot is – en dus gekocht is door haar eigen vriend (Henry van Loon).

Per categorie waren er drie nominaties, bekijk alle genomineerde producties hier.

Organisatie

De DDG Awards zijn de regieprijzen waarbij de winnende regisseurs worden aangewezen door hun vakgenoten. Tijdens deze editie stemden regisseurs op de meest opmerkelijke regieprestaties uit 2023. De DDG Awards worden georganiseerd in samenwerking met Stichting VEVAM en Stichting VEVAM Fonds. De beeldjes van de DDG Awards zijn ontworpen door Jeroen Henneman.

Fotocredit: DDG Awards 2024 / Almicheal Fraay