Winnaars Kaboom Animation Festival gekwalificeerd voor ACADEMY AWARDS

04-07-2023 (11:18) - Awards

Het Kaboom Animation Festival maakt bekend dat het de status ‘ACADEMY AWARD kwalificerend festival’ heeft gekregen.

De prijswinnaars in maar liefst twee categorieën zijn voortaan automatisch gekwalificeerd voor aanmelding voor de Animated Short Film Competition. Daarmee maken zij kans op een nominatie voor de ACADEMY AWARD for Best Animated Short Film.

Oscar gekwalifiseerd

Het gaat om de winnaars in de Kaboom Competition for Best Short Film (internationale animatiefilms tot dertig minuten) en de Kaboom Competition for Best Dutch Short (Nederlandse animatiefilm tot dertig minuten, buiten schoolverband geproduceerd). Kaboom is hiermee het enige OSCAR kwalificerende festival in Nederland in de categorie animatie. Het is een belangrijke erkenning, te meer omdat hierdoor jaarlijks een Nederlandse korte animatiefilm in aanmerking komt voor een OSCAR.

Verdiende erkenning

Aneta Ozorek, artistiek directeur Kaboom Animation Festival: “We zijn vereerd en blij om deel uit te maken van de prestigieuze lijst van OSCAR kwalificerende festivals. Dit voelt niet alleen als erkenning van het artistieke profiel van ons festivalprogramma en het teamwerk van onze fantastische crew, maar ook van de geweldige ontwikkeling die de animatie-industrie in Nederland het afgelopen decennium heeft doorgemaakt. Dat er ieder jaar minstens één Nederlandse animatiefilm kans maakt op een OSCAR, is een welverdiende erkenning van het harde werk en talent van de Nederlandse animatiegemeenschap.”