XITE en Fullscreen bundelen krachten voor Nederlands Film Festival 2024

XITE en Fullscreen bundelen krachten voor Nederlands Film Festival 2024

08-08-2024 (11:56) - Awards

Sinds 2016 brengen XITE en Fullscreen de beste muziekvideo’s, geregisseerd door Nederlandse makers, naar het grote doek. Dit jaar zetten ze opnieuw Nederlands toptalent in de schijnwerpers tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Bovendien maken de genomineerden kans op twee awards: de Fullscreen Juryprijs en de XITE Publieksprijs.

Op vrijdag 20 september zal Fullscreen x XITE, onder leiding van muziekjournalist Job de Wit, elf muziekvideo's presenteren in de Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. De genomineerden maken niet alleen kans op de Fullscreen Juryprijs, maar ook op de XITE Publieksprijs, die door het publiek wordt gekozen. 

De genomineerden

Camila Cabello - Chanel No.5 (Paul Geusebroek)
Goldband - You & Me (Casimir Mulder)

Igor - Kabbelen (Job Wolters)

Kevin, KA, Ronnie Flex - Niemand (Yousef Gnaoui)

MEAU - Stukje van mij (Emma Branderhorst)

Meetsysteem - Telkens Als Ik Jou Hier Zie (Jeroen Kooistra)

Mula B - Blokke Gepikt (Folkert Verdoorn)

Naaz - UPROOT (Ferhat Kaplan & Naaz Mohammad)

Sevdaliza - I DON'T KNOW WHERE TO START (Sharif Abd El Mawla)

Skaffa - De Bedoeling (Jonas Beck)

Wende, Froukje - Troostzoekers (Joosje Duk)

Wie stemt, maakt kans op tickets voor Fullscreen x XITE. Stemmen kan tot en met 21 augustus, via www.xite.com/nl.

Over XITE

XITE wil de beste muziekvideo-ervaring ter wereld bieden. XITE werd in 2008 opgericht in Amsterdam en bereikt nu meer dan 100 miljoen huishoudens in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Australië via lineaire netwerken, interactieve TV en on-demand streamingdiensten. Het bedrijf heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop het publiek muziekvideo's ervaart en biedt toegang tot meer dan tweehonderd playlists en kanalen.

Over Nederlands Film Festival

Ontmoet filmmakers, bekijk het nieuwste van eigen bodem en beleef film, series en digitale cultuur op een unieke manier. De 44e editie van het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 t/m vrijdag 27 september in Utrecht. Klik hier voor de reguliere kaartverkoop.