ASICS lanceert mini-docu met atlete Diane van Es

ASICS lanceert mini-docu met atlete Diane van Es

03-08-2022 (12:23) - Campagnes

De Dam tot Damloop is een van de meest iconische hardloopruns die Nederland rijk is. Speciaal voor deze wedstrijd brengt ASICS samen met Diane van Es een mini docu naar buiten.
 
De video maakt in een slapend Amsterdam (audio)visueel wat hardlopen de atlete brengt. Tevens is dit de aankondiging om mensen op te roepen mee te doen aan de Dam tot Damloop, om ook te ervaren wat hardlopen voor positieve effecten op zowel de body als de mind heeft. De video is in samenwerking met VICE gemaakt.

De Dam tot Damloop vindt plaats op de een na laatste zondag van september, dit jaar op 18 september 2022. Dit jaar is het de 36ste keer dat de run tussen de twee ‘Dam’steden plaatsvindt. Inmiddels is ASICS voor de twaalfde keer hoofdsponsor van de Dam tot Damloop. Naast Diane doen ook andere ASICS atleten mee aan de loop. Jill Holterman, Sarah Lahtii en Sharon Kemboi verschijnen 18 september aan de start in Amsterdam.

Voorafgaand aan de run op zondag, is zaterdagavond 17 september de Damloop by night. Dit parcours is 5 mijl en begint op de Vermiljoenweg in Zaandam. Tijdens de loop kom je langs verschillende DJ’s, bandjes en speciale lichtshows. De run eindigt op de Peperstraat, waardoor beide runs dezelfde finish hebben.