Bruut Amsterdam maakt nieuwe merkfilm Air France KLM Martinair Cargo

26-09-2023 (09:17) - Campagnes

Productiemaatschappij Bruut Amsterdam heeft in opdracht van Air France KLM Martinair Cargo een merkfilm en campagne ontwikkeld die de essentie van de propositie 'Here to Connect' belicht, die al in 2021 werd gelanceerd.

Met deze campagne wil de vrachtdivisie van de luchtvaartmaatschappij zichzelf presenteren als een bescheiden, maar uiterst belangrijke schakel in de wereldwijde connectiviteit.

Air France KLM Martinair Cargo heeft indrukwekkende cijfers te overleggen, met 295 bestemmingen in 110 landen, 3.500 vrachtmedewerkers en een vloot van 178 langeafstandsvliegtuigen en 6 volledige vrachttoestellen. In de afgelopen twaalf maanden heeft het meer dan één miljoen ton vracht vervoerd, waarmee het niet alleen het meest uitgebreide wereldwijde vrachtnetwerk ter wereld is, maar ook een ware motor van connectiviteit. De merkfilm en campagne benadrukken hoe elke medewerker bijdraagt aan deze indrukwekkende prestaties.

De campagne waar de merkfilm deel van uitmaakt, werd opgenomen in Chicago, Parijs en Amsterdam en is bewust uitgevoerd in zwart-wit om authenticiteit en kracht te benadrukken.

Judith van den Hoogen, Brand & Sustainability officer Air France KLM Martinair Cargo: "Deze film maakt me trots, omdat het ons verhaal vertelt en onze plek in de wereld duidelijk maakt. De film toont wie we zijn, de kern van ons dagelijkse werk, wat ons drijft als individu en hoe we gezamenlijk via talloze connecties verbonden zijn met de wereld om ons heen. Hoewel het vervoeren van vracht voor sommigen wellicht onopgemerkt blijft of als minder aantrekkelijk wordt gezien, geloof ik dat we samen met Bruut Amsterdam daarin verandering hebben gebracht. We durfden een brute keuze te maken voor zwart-wit. Dit geeft deze productie een unieke dimensie, en visualiseert op een authentieke wijze de kracht en dynamiek van onze business, met onze mensen die dagelijks het verschil maken als middelpunt”.

Deniiz Alkaç, Executive Producer: “Van concept tot opname en postproductie was het een geweldige ervaring om te zien hoe enthousiast en toegewijd het hele Air France KLM Martinair Cargo-team was bij het creëren van deze film. Iedereen heeft zich volledig ingezet en ons het vertrouwen gegeven om een film te maken die echt, menselijk en authentiek is. De deuren die anders gesloten zouden blijven, gingen letterlijk open om het perfecte shot vast te leggen. Dit was een buitengewone gezamenlijke inspanning”. 

Air France KLM Cargo / Here to Connect from Bruut Amsterdam on Vimeo.