
Van gewone aandacht naar buitengewoon werk bij Slachtofferhulp Nederland
Slachtofferhulp lanceert voor het eerst een grootschalige werkgeverscampagne, getiteld ‘Mag ik even je aandacht?’. Het aantrekken van vrijwilligers en betaalde collega’s blijkt namelijk steeds moeilijker, terwijl het deze mensen zijn die het mogelijk maken om jaarlijks honderdduizenden Nederlandse slachtoffers te ondersteunen. Nieuwe collega's zijn dus welkom! De campagne is ontwikkeld door Kaliber Interactive.
Uit onderzoek blijkt dat een grote groep mensen niets afweet van de werkmogelijkheden bij Slachtofferhulp Nederland. En dat terwijl de werkgever 750 vrijwilligers en 650 betaalde collega’s telt, en er voor praktisch elke werkachtergrond wel een passende baan aan te wijzen is. Naast deze onbekendheid staat nog een obstakel in de weg van een mogelijke sollicitatie. De doelgroep diskwalificeert zichzelf op voorhand voor het (vrijwilligers)werk bij de organisatie. Ze denken dat ze niet de juiste papieren hebben en dat het werk emotioneel te belastend is.
Jacqueline Hissink, hoofd HRM Slachtofferhulp Nederland, begrijpt die twijfels. "Zeker als je ons wel eens in het nieuws ziet bij zware delicten. Toch is in al onze functies één aangeboren eigenschap het allerbelangrijkst: dat je aandacht hebt voor anderen. In ons werk maak je met simpelweg luisteren al grote impact. Met de rest helpen wij je vooruit; wij zorgen dat je de juiste training en begeleiding krijgt. Daarnaast zijn de meeste hulpvragen minder heftig dan de excessen die in het nieuws voorbij komen. Ons werk, dat echt iets betekent voor een ander, is dus voor meer mensen weggelegd dan vaak wordt gedacht."
“Slachtofferhulp Nederland kent de kracht van aandacht. Het is een vaardigheid die je bij Slachtofferhulp Nederland om kunt zetten in waardevol werk", zegt Hugo van de Hoef, Creative Director Kaliber Interactive. "In de campagne laten we zien wat aandacht kan betekenen in het leven van een slachtoffer. Daarnaast nemen drie medewerkersverhalen twijfels weg over bekwaamheid en de belasting van het werk. Zo maken we de doelgroep in de campagne bewust van de betekenis en de bereikbaarheid van dit nobele werk.”
Credits
Klant: Slachtofferhulp Nederland (Jacqueline Hissink, Ashley Pino, Nadja van Winden, Elise Vreema, Brenda Prins)
Bureau: Kaliber Interactive
Fotografie: Marjolein Busstra
Productiemaatschappij: Fotoformation