Brandt & Levie scoort de achtste nominatie Coolest Dutch Brands 2023

11-09-2023 (10:00) - Cool Brands

Het biologische worstmerk Brandt & Levie werd in 2011 opgericht door Geert van Wersch, Samuel Levie en Jiri Brandt. ‘De boodschap is sinds de start: eet minder vlees en - als je het eet - koop dan goed vlees. Dat is altijd een uitdaging geweest. Wij hebben geen makkelijk verhaal en moeten mensen er in blijven meenemen.’ Hun missie met verhaal is goed voor de achtste nominatie bij Coolest Dutch Brands 2023.

Samuel Levie: ‘We zijn meer dan een stukje worst dat je in je mond stopt bij een borrel. Wij willen echt iets bereiken. We moeten over ons grote doel blijven vertellen, want anders gaan mensen voor de goedkope oplossing. Ik wil alleen spullen verkopen waar ik achter sta, maar: je moet ook gewoon omzet draaien. Wij bereiken nu de mensen die veel met duurzaamheid bezig zijn al, maar we willen ook contact maken met de middengroep; mensen die gewoon een goed stukje worst willen. Wij gaan niet werken met minder duurzaam vlees; misschien moeten we daarvoor een wat andere manier van adverteren kiezen zodat je ook die mensen bereikt. Je hoeft ook niet altijd je idealen verkondigen….dat begin ik steeds meer te leren.’

Het hele verhaal van Brandt & Levie

Het volledige verhaal van Brandt & Levie vindt je in Fonk magazine 371. Ben je geen abonnee?  Koop een los exemplaar van deze editie in onze webshop, of bekijk wat de mogelijkheden zijn voor een abonnement!

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van Fonk Magazine selecteertsindst 2017 ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het Jaar. De genomineerde merken voeren, elk op hun eigen manier, duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze zijn in het jaar van hun nominatie positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product en/of dienstverlening en weten aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Eerder genomineerd in 2023: Wild ’n Zilt, BayaBaya, Willicoft, The Swaphop, Hands Off, Natuurhuisje en nu Brandt & Levie.

Partners

Partners Coolest Dutch Brands 2023: RuweriO Campus AmsterdamDentsu Creative Amsterdam