The Dutch Weed Burger genomineerd bij Coolest Dutch Brands

03-10-2022 (11:00) - Cool Brands

Het idee voor The Dutch Weed Burger ontstond in 2012 toen co-founder Mark Kulsdom in New York kennismaakte met plantaardig eten. Een pionier dus, die Nederland liet zien hoe het anders kan: lekkere burgers maken zonder dat daar dierenleed bij komt kijken. Nu is The Dutch Weed Burger als negende cool brand genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2022. Fonk magazine sprak met Mark Kulsdom onder meer over activisme, pionieren en stappen naar het buitenland.

De beste burger op de planeet, voor de planeet, daar staat The Dutch Weed Burger voor. Mark Kulsdom: 'Met plantaardige voeding als basis en zeewier als de voornaamste bron van eiwitten kunnen we ons ecosysteem ontlasten: door de impact van de vlees-en zuivelindustrie te minimaliseren, de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen, duizenden liters vers water te besparen en duizenden hectare grond, wat nu voor veeteelt wordt gebruikt, te herstellen.'

Stoere zeemannengevoel

Kulsdom vervolgt: 'Onze buzz is een beetje het stoere zeemannen gevoel; rauw, wild en ruig. We geloven ergens in en staan daar echt voor. Vegan wordt vaak gezien als een vrouwelijk ding of er wordt wel eens lacherig over gedaan. Wij vinden de waarden die bij vegan horen juist heel krachtig en mannelijk. Het gaat over discipline, respect en beheersing.....

Lees het hele verhaal van The Dutch Weed Burger

Wil je het volledige interview lezen met Mark Kulsdom? Log dan in op fonk magazine 347. Geen abonnee? Geen probleem! Je kunt je hier aanmelden om de digitale uitgave van fonk magazine 3 maanden gratis te lezen!

Over Coolest Dutch Brands 2022

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het Jaar. De genomineerde merken voeren, elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn in het jaar van hun nominatie positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Jaarlijks kiest een vakjury van 50 creatieven en strategen uit de twaalf genomineerde merken de Coolest Dutch Brand van het Jaar. Tot nu toe genomineerd in 2022: The Good Roll, Swapbox, Spoony, Nuud, Yumeko, GoSharing, Pieter Pot, BenBits en The Dutch Weed Burger.

Partners Coolest Dutch Brands

ConceptD is hoofdsponsor van Coolest Dutch Brands 2022. Daarnaast is Coolest Dutch Brands 2022 powered by: RuwerMassiveMusic, iO - Campus Amsterdam.