Automatiseringsspecialist Onventis neemt Spendency over

Automatiseringsspecialist Onventis neemt Spendency over

23-11-2021 (11:59) - Economisch

Onventis heeft de Zweedse spend analytics specialist Spendency overgenomen. Hiermee breidt de All-In-One procurement provider haar productportfolio flink uit. De overname wordt gesteund door software-investeerder Main Capital Partners. De managementteams van Spendency en Onventis delen de gemeenschappelijke visie om gezamenlijk een leidende Europese softwaregroep te worden en de inkoop- en financewereld te transformeren door middel van één digitaal spend management ecosysteem.

Onventis maakt sinds 2019 deel uit van de portefeuille van Main Capital Partners: een internationale buy-and-build strategie leidde in 2020 tot de toevoeging van het Nederlandse factuurverwerkingsbedrijf WorkFlowWise. Nu wordt de wereldwijde expansie van de groep verder versterkt met Spendency, een leverancier van spend analytics in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Door de overname voegt Onventis functionaliteit voor spend analytics toe aan haar product en wordt aanwezigheid in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd. Het gecombineerde klantenbestand van de groep telt meer dan 1.000 inkooporganisaties.


Crisisbestendige supply chains

De COVID-pandemie heeft duidelijk laten zien hoe cruciaal het analyseren van de uitgaven (spend analytics) is voor inkoop- en financiële teams. Het verzamelen en analyseren van inkoopgegevens levert zinvolle inzichten op. Daarbij ondersteunt het besluitvormingsprocessen en maakt het organisaties veerkrachtiger. Sectoranalisten verwachten een sterke marktgroei van inkoopsoftware doordat steeds meer organisaties volledig vertrouwen op Source-to-Pay-suites om hun toeleveringsketens crisisbestendig te maken. Voor inkoop en finance zijn met name AI en analytische tools belangrijke drijfveren om de liquiditeit te verbeteren en de efficiëntie van de bedrijfsuitgaven te vergroten.


Spend analytics

Spendency is opgericht in 2015. Het hoofdkantoor zit in Stockholm in Zweden. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van spend analytics. Aangesloten op het ERP en/of inkoopsysteem van de klant, helpt Spendency haar klanten bij het verzamelen, verrijken en standaardiseren van inkoopgegevens. Zodra de gegevens zijn voorbereid, analyseert Spendency de gegevens via verschillende overzichten om kostenbeheersing van uitgavenprocessen mogelijk te maken. Inzichten die worden verkregen met Spendency's oplossing helpen bedrijven kosten te besparen en efficiëntere inkoopprocessen te implementeren.

De geïntegreerde oplossing biedt toegevoegde waarde aan huidige en toekomstige klanten van Onventis, zoals extra functionaliteiten en verhoogde efficiëntie van inkoopprocessen.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing