FinTech startup Moss koerst af op unicorn-status

19-01-2022 (16:02) - Economisch

Moss, all-in-one spend management platform, heeft €75 miljoen opgehaald tijdens een succesvolle Series B-financieringsronde. Een half jaar na de Series A Extension ronde met onder anderen Peter Thiels VC Valar Ventures, heeft Moss nu ook Tiger Global en A-Star achter zich gekregen. De startup zet hiermee in minder dan tweeënhalf jaar na de officiële oprichting koers naar unicorn-status. De post money-waarde van de onderneming wordt nu geschat op een half miljard euro, met een totaal kapitaal van €130 miljoen.
 
De FinTech startup ging midden 2020 de Duitse markt op met de eerste echte zakelijke creditcard voor mkb’s, startups en techbedrijven. Intussen is het product aanzienlijk uitgebreid met een holistische oplossing voor uitgavenbeheer. De combinatie van de slimme zakelijke betaalkaarten, het digitale factuurbeheer en de aansluiting op bestaande boekhoudprogramma’s, zoals Exact, blijkt een succesformule - en nodig, gezien de vaak nog beperkte digitale basis waar finance afdelingen over beschikken. Ondernemingen waaronder TicketSwap, Naduvi en O My Bag beheren hun uitgaven al met de totaaloplossing van Moss.
 
Vanuit het kantoor in Amsterdam lanceerde Moss op 1 november 2021 in Nederland onder leiding van David Soos, Country Manager Nederland; op dit moment werken er al 25 medewerkers. “De sterke groei van Moss in Nederland toont aan dat onze innovatieve oplossing voor uitgavenbeheer een urgent probleem aanpakt voor bedrijven. We werken nauw samen met onze klanten en partners om het product te blijven verbeteren. Met dit perspectief bouwen we onze positie op de Nederlandse markt verder uit”, aldus David Soos.
 

Ambitieuze toekomstplannen

De ambities van Moss zijn groot. Na de succesvolle start in Nederland bleek ook dat er internationaal veel vraag is naar deze innovatieve aanpak voor zakelijke uitgaven. De komende maanden wil Moss Groot-Brittannië veroveren, waarna andere landen vóór het einde van het jaar zullen volgen.
 

Technische innovaties

Naast het betreden van nieuwe markten, plannen de oprichters nog meer technische innovaties. Een hiervan is een totaaloplossing voor het plannen en voorspellen van liquiditeit. Het doel is een allesomvattend platform te creëren waarin alle functies en gegevens met elkaar zijn verbonden, maar ook los van elkaar kunnen worden gebruikt.
 
“Wij zien bij veel bedrijven een sterke wens om financiële processen en betalingen verder te digitaliseren en te automatiseren. Met onze oplossing willen wij ze helpen alles uit hun onderneming te halen wat erin zit. Deze visie motiveert ons elke dag om altijd een stap verder te denken”, legt CEO en mede-oprichter Ante Spittler uit.
Om dat doel te behalen zal het huidige team van meer dan 250 mensen flink worden uitgebreid, met name op het gebied van product, technologie, marketing en sales.

Foto: Moss oprichters (v.l.n.r. Ferdinand Meyer, Anton Rummel, Stephan Haslebacher en Ante Spittler)
 

Bureaus

Media

Marketing