TEDxAmsterdamWomen gaat op in TEDxAmsterdam

TEDxAmsterdamWomen gaat op in TEDxAmsterdam

20-09-2024 (11:10) - Inclusiviteit

TEDxAmsterdam en TEDxAmsterdamWomen gaan fuseren. Hoewel TEDxAmsterdamWomen al lang geassocieerd is met TEDxAmsterdam, brengt deze fusie TEDxAmsterdamWomen nu officieel onder de paraplu van TEDxAmsterdam.

Deze samenvoeging heeft als doel onze achterban naar een hoger niveau te tillen door nog meer zichtbaarheid en mogelijkheden te creëren op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Het nieuwe team zal in Amsterdam verder groeien en een eenduidige organisatie vormen die een bredere doelgroep bedient en innovatieve ideeën verwelkomt.

Initiatieven zoals het Impact Programma zullen blijven. Andere programma's, zoals Talent Night, worden momenteel geëvalueerd. De geplande evenementen van TEDxAmsterdamWomen zullen doorgaan tot het einde van dit jaar.Vanaf januari 2025 worden alle evenementen georganiseerd onder de naam TEDxAmsterdam. 

 "Het verenigen van onze inspanningen onder één merk is een spannende ontwikkeling. Het verduidelijkt ons merk nationaal en internationaal; om met hernieuwde energie de TEDx-missie in Amsterdam uitbreiden"

Het bestuur van TEDxAmsterdam wordt uitgebreid met 3 nieuwe bestuursleden:
Zoë Sabajo, is de D&I Lead bij Koninklijke BAM Groep en voormalig DEI-programmamanager bij Techleap.nl, toegewijd aan het waarmaken van de boodschap als het gaat om DEI, en het van theorie naar de praktijk brengen. Zoë zal de rol van Sprekers en Organisatie op zich nemen als onderdeel van haar bestuursverantwoordelijkheden.
Melanie Hillebrandt, is een ondernemer die zich inzet voor het koesteren van de creatieve community in Amsterdam met ruime ervaring in de reclame als accountregisseur en creatief producent. Melanie speelde een sleutelrol in de meest recente editie van TEDxAmsterdam als Production Lead en bracht waardevolle continuïteit en ervaring naar het nieuwe bestuur. In haar nieuwe bestuursrol zal zij leiding geven aan Productie en Communicatie.
Yeni Joseph, is een pleitbezorger voor een meer inclusief en divers tech-ecosysteem in Nederland. Als beleidsexpert op het gebied van technologie en digitaal landschap fungeert Yeni momenteel als Hoofd Government Affairs & Public Policy bij TNW (The Next Web), een bedrijf van de Financial Times. Daarnaast leidt zij de Taskforce Diversiteit & Inclusie. In haar nieuwe rol in het bestuur zal Yeni het speerpunt zijn van Partnerships & Impact.


Foto: Nieuwe bestuursleden van TEDxAmsterdam - Zoë Sabajo, Melanie Hillebrandt en Yeni Joseph.
Fotocredit: Shannon Kanhai